An Soenens

Voormalig hoofdcoach Badminton Europe en ondernemer

Van jongs af aan een talent in badminton, maar plots was daar die blessure. Een blessure die de hele ratrace van het topsportgebeuren in zijn perspectief plaatste. Als jonge topsportster kwam An Soenens tot het besef dat ze helemaal niet meer gemotiveerd was om de revalidatie aan te gaan en erger nog, de passie voor het immer geliefde spelletje was verdwenen. Die blessure was meteen de start van haar coachcarrière. Via G-sport ontdekte ze terug haar pure liefde voor het spel en de talrijke mogelijkheden van coaching, met vallen en opstaan. Vanaf toen werd coaching een pijler in haar zijn.

"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn"

Die blessure was meteen de start van haar coachcarrière. Via G-sport ontdekte ze terug haar pure liefde voor het spel en de talrijke mogelijkheden van coaching, met vallen en opstaan.  Vanaf dan werd coaching een pijler in haar zijn. Zo werkte ze zich op tot hoofdtrainer in de topsportschool badminton en tot bondscoach. Ook buiten België werd ze opgemerkt en Badminton Europe stond te springen voor diverse samenwerkingen. De passie voor het coachen was geboren maar een clash tussen de stevig gesettelde interne waarden en normen en de structuur waarin An werkte bleef niet uit. Na enkele jaren kwam er  een 2de keer een kink in de kabel. Tijd om op zoek te gaan naar een duurzame manier om haar coachingspassie, hetzij via badminton, hetzij via onderwijs, hetzij via andere projecten te behouden. Het werd een zoektocht van balanceren, van aftasten tussen idealisme en realisme, met respect voor de eigen en andermans grenzen, respecteren van keuzes en gevolg. Het fundament moest steviger, kwalitatiever, duurzamer. Sindsdien kenmerken woorden als authenticiteit, binding, communicatie, open mind en empathie, zowaar nog meer de persoon die An is;  een sportieve, leergierige gastvrouw die je graag uitdaagt om jouw potentieel te optimaliseren en om bewust te zijn van jezelf in de ratrace van de maatschappij.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom An Soenens inhuren als spreker?

Vandaag past ze haar ontdekkingstocht bewust toe in haar activiteiten als Lector aan de Hogeschool West-Vlaanderen, als coach bij haar bedrijf FEL, als docent en medewerker bij Mfactor en als mama van 2 prachtige dochters. An is dan ook prima inzetbaar als ervaringsdeskundige op vlak van duurzame motivatie, balans zoeken en bewust worden van keuzemogelijkheden. Hetzij via een lezing, hetzij via een (badminton)clinic. De zelfdeterminatietheorie is een handige houvast en een vaste pijler die duidelijkheid en structuur in het geheel brengt. Geen korte termijn realisaties maar duurzame en kwalitatieve resultaten is waar zij voor gaat.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over An Soenens

Wat klanten zeggen over
An Soenens

Sprekers zoals An Soenens

An Soenens boeken?