Sven Nys

Voormalig wereldkampioen Veldrijden

Soms bereiken we een kruispunt in het leven waarop we het roer volledig moeten omgooien. Dit geldt niet alleen voor topsporters aan het einde van hun actieve carrière, maar ook voor velen anderen, soms uit vrije keuze en soms noodgedwongen door gebeurtenissen zoals de coronacrisis. Maar hoe pak je zo’n verandering aan? Sven Nys, bekend als een veertiger met een plan, heeft de afgelopen jaren zichzelf herontdekt op verschillende niveaus: als mens, vader en professional. Van renner werd hij manager, van vader werd hij coach.

In 2016 beëindigde veldrijder Sven Nys zijn fietscarrière en sindsdien is hij uitgegroeid tot een succesvol ondernemer, manager, analist en spreker.

"Mensen willen een boeiend leven, mensen willen een gemakkelijk leven. Een gemakkelijk leven is nooit boeiend"

Sven Nys is een levende legende in het veldrijden. In het seizoen 1998-1999 stapte hij over naar de profs en behaalde meteen 14 overwinningen. Het seizoen 2006-2007 was buitengewoon, met maar liefst 30 overwinningen. Sven was bekend als een echte kannibaal in het veld, vastberaden om gedurende het hele seizoen te presteren. Hij won elf truien, waaronder negen keer het Belgisch kampioenschap en twee keer het wereldkampioenschap. Naast het veldrijden nam hij regelmatig deel aan mountainbikewedstrijden en behaalde ook hier aanzienlijke successen. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen, met een indrukwekkende 9e plaats in Peking.

In 2016 nam Sven afscheid van het professionele veldrijden, maar bleef actief in de sport als ploegmanager van het Telenet Fidea Lions-team. Hij vervulde ook zijn jeugddroom door bij te dragen aan de oprichting van het Sven Nys Cycling Center.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sven Nys inhuren als spreker?

De vele ervaringen die Sven Nys op deed tijdens zijn sportcarrière zijn de basis voor de lezingen die Sven brengt voor bedrijven, seminaries of speciale gelegenheden. In zijn presentatie geeft Sven Nys een overzicht van zijn lange carrière, met aandacht voor de factoren die belangrijk en vooral motiverend geweest zijn voor de opbouw naar en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen. Hoe heeft hij zijn carrière opgebouwd? Welke skills heb je nodig voor een glansrijke carrière? Hoe kan je iets negatiefs omzetten in iets positiefs? Hoe kan sport mensen verbinden met elkaar? In Sven Nys zijn verhaal komen de belangrijkste elementen aan bod zoals teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met heel concrete voorbeelden, filmpjes en foto’s.

Daarnaast geeft Sven Nys wielerclinics. Hierin leert hij iedereen de juiste fietstechnieken en neemt je me in de wereld van het veldrijden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sven Nys

Wat klanten zeggen over
Sven Nys

Sprekers zoals Sven Nys

Sven Nys boeken?