Cedric Dumont

Cedric Dumont, ook wel bekend als “de man die kan vliegen”, is een Belgische atleet en high-performance psycholoog die zich toelegt op extreme sporten. Zijn levensmotto is: angst geeft je vleugels. Cedric staat bekend om zijn bereidheid om risico’s te nemen, het gevaar recht in de ogen te kijken en hier energie uit te halen.

In een samenleving die vaak wordt beïnvloed door angst en terughoudendheid, fungeert Cedric als een inspirerend voorbeeld van het overwinnen van angst. Zijn levensverhaal dient als een handleiding om passie en motivatie de drijvende krachten te maken achter zowel persoonlijke als professionele prestaties. Tijdens zijn presentaties deelt Cedric inzichten over inspiratie, leiderschap en het leiden van positieve veranderingen, onderwerpen die hij dagelijks in zijn leven tegenkomt.

"Greatness begins beyond your comfort zone"

Cedric Dumont, een pionier in de wereld van basejumpen en het vliegen met wingsuits, bekleedt sinds 2000 een vooraanstaande positie in het Red Bull-team. Als wereldreiziger heeft Cedric met dit elitegezelschap de hele wereld doorkruist, steeds op zoek naar nieuwe en gedurfde uitdagingen. Een van zijn meest opmerkelijke ondernemingen omvatte een wingsuit-vlucht vanuit een helikopter boven de piramides van Gizeh en een indrukwekkende sprong van de Jin Mao Tower in Shanghai. Cedrics indrukwekkende palmares omvat meer dan 11.000 skydives, 2.500 basejumps en meer dan 2.000 wingsuitvluchten.

De kiem van zijn onverschrokkenheid ontsprong echter tijdens zijn studiejaren, waarin Cedric, ver van zijn Belgische thuisland, in New York besloot te studeren. Hij legde zich toe op de studie “high-performance psychology”. Na zijn academische jaren verdeelde Cedric zijn tijd tussen het leiden van expedities, vliegen door de lucht, inspirerende toespraken houden, schrijven en het verstrekken van advies aan topsporters en vooraanstaande bedrijven wereldwijd. Zijn rijke ervaring stelt hem in staat vloeiend te communiceren in het Frans, Engels, Nederlands, Duits en Spaans.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Cedric Dumont inhuren als spreker?

‘High Performance at Work: Greatness Begins Beyond Your Comfort Zone’

Als manager is het essentieel om de comfortzone te verlaten. Uitstekend leiderschap gedijt bij het vermogen om buiten de gebaande paden te denken. Cedric Dumont, die als geen ander de grenzen van het mogelijke verkent, onthult hoe dit te bereiken. Zijn keynotes, seminars en trainingsprogramma’s integreren technieken uit extreme sporten en prestatiepsychologie om te leren focussen en doordachte risico’s te nemen. Met zijn diepgaande inzichten en ervaring leert Cedric managers hoe ze hun team beter kunnen motiveren, effectiever kunnen samenwerken en zich open kunnen stellen voor verandering. Cedric Dumont past zijn programma’s aan op de specifieke behoeften van de klant en kan zich richten op een of meer van de volgende thema’s: ‘Be Inspired’, ‘Be a Leader’, en ‘Be Connected’.

‘Be Inspired’:

Wanneer het gaat om betrokkenheid, neemt Cedric Dumont ons mee door de verschillende niveaus waarop iemand zich kan en moet engageren voor zijn werk. Natuurlijk gaat het over fysieke paraatheid, iets wat duidelijk naar voren komt als je Cedric in actie ziet. Maar het gaat ook over het vinden van balans met het privéleven, het beheersen en loslaten van negatieve emoties, optimisme, de mentale kracht om eigen prioriteiten te stellen, en spirituele betrokkenheid om in harmonie met zichzelf te blijven. Verder verkent hij de connectie tussen topsport, risicovolle omgevingen en ondernemerschap. Hoe kun je een groeimindset in je organisatie ontwikkelen? Hoe kun je angst en stress overwinnen en ze gebruiken als drijfveer? Hoe kun je effectiever presenteren op cruciale momenten en een duidelijk doel vinden voor optimale prestaties en werkgeluk? Dit alles komt aan bod in deze inspirerende keynote van Cedric Dumont.

‘Be a Leader’:

Zelfleiderschap gaat om het bewust worden van onze capaciteiten, zodat we betere keuzes kunnen maken en tot verbeterde resultaten kunnen komen. Het vermogen om falen te accepteren en hiervan te leren is van onschatbare waarde. Voor Cedric Dumont is change management inherent aan zijn sport – een verandering in het weer kan alles veranderen. Hoe evalueert en beheert Cedric zelf risico’s? Hierbij komt het vertrouwen in zijn eigen vaardigheden naar voren, de bereidheid om buiten de comfortzone te treden en de moed om angst te overwinnen, zowel voor hiërarchie als voor persoonlijke uitdagingen. ‘Change is the only constant,’ zeker wanneer je zweeft tussen hemel en aarde.

‘Be Connected’:

Ook op het gebied van teamdynamiek dient de ervaring van een extreme atleet als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het leven van Cedric Dumont hangt eigenlijk af van het vertrouwen dat hij in zijn team kan en moet stellen. Positieve communicatie, gedeelde doelstellingen en visie, waterdichte afspraken en inclusief denken vormen voor alle managers de sleutels tot succes. Op die manier wordt een team meer dan de som van zijn individuele leden. Cedric’s op maat gemaakte programma’s leiden tot duurzame en tastbare resultaten. Ze bieden bedrijfsleiders en personeelsleden een nieuwe kijk op productiviteit, innovatie en succes.

Belangrijkste boodschappen van de workshop “Van evolutie naar revolutie”:

  1. Omgaan met stress, angst en onzekerheid.
  2. Veerkracht creëren in tijden van crisis en weer opveren.
  3. Transformationeel leiderschap: omarm verandering, bevorder een groeimentaliteit en wendbaarheid in een zeer snel veranderende werkomgeving.

Wetenschap van vertrouwen binnen hoogpresterende teams: Waarom vertrouwen en vertrouwd worden de nieuwe valuta zijn voor de toekomst van werk. Wees een vertrouwde leider en bouw een sterk netwerk. Creëer een “veilige” omgeving waar je team kan testen, leren, groeien en falen zonder veroordeeld te worden. Er is geen transformatie binnen een organisatie zonder diep vertrouwen. Wees betrouwbaar, geef het goede voorbeeld en geef je team kracht. Hoe te communiceren in tijden van verstoring. Creëer een cultuur van eigenaarschap en volledige verantwoordelijkheid. Vind een gedeeld doel en doel en breng iedereen op dezelfde missie.

De wereld hunkert naar een nieuw verhaal over leiderschap en zakendoen, een verhaal dat benadrukt hoe mensen elkaar vertrouwen en bijdragen. Zonder vertrouwen worden de kansen op langetermijnsucces verkleind. Degenen die het belang erkennen van het bouwen van een zakelijke en leiderschapsbasis op vertrouwen, zullen waarschijnlijk ontdekken dat ze op de lange termijn doen wat juist is en wat goed is voor belanghebbenden. Weet jij welke impact vertrouwen heeft in jouw bedrijf, jouw leiderschap en jouw leven?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Cedric Dumont

Wat klanten zeggen over
Cedric Dumont

Sprekers zoals Cedric Dumont

Cedric Dumont boeken?