Marc Herremans

Triatleet en topsportcoach

Marc Herremans heeft doorheen het leven enorm veel littekens opgelopen. Van bijna snelste triatleet ter wereld naar verlamd van borst tot tenen, is slechts één van de gitzwarte kaarten die hij kreeg toebedeeld. Marc Herremans spreekt vanuit zijn hart over hoe tegenslagen of extreme veranderingen geen einde hoeven te zijn maar wel een kans op weg naar beter. Marc neemt je mee in zijn boeiende verhaal waarbij teamwork, geloof in de toekomst en het niet verliezen van de essentie centraal staan. Vanuit het hart.

"In het leven heb je 2 handen, 1 om jezelf te helpen en 1 om anderen te helpen"

Marc Herremans behoort tot de meest prominente triatleten van België. Voor zijn carrière in de sport bekleedde hij diverse rollen, waaronder bouwvakker, paracommando en vrijwillig brandweerman. Deze ervaringen beschouwt hij tot op heden als zijn belangrijkste levensleerschool.

Na tweemaal een achtste plaats op het WK volledige afstand triatlon behaalde Marc de zesde plaats in de Ironman van Hawaii, waar hij werd erkend als beste nieuwkomer. In 2002 onderging hij een levensveranderend ongeval tijdens een fietstraining, wat resulteerde in volledige verlamming van borst tot benen. Desondanks zette Marc zijn topsportcarrière verder en keerde hij een jaar later terug naar de Ironman Hawaii als rolstoelatleet, met resultaten van respectievelijk een derde, derde, tweede en eerste plaats.

In 2007 voltooide hij als eerste rolstoelatleet de zware Crocodile Trophy in Australië en ontving hij koninklijke erkenning, werd hij Sportpersoonlijkheid van het Jaar in 2002 en Triatleet van het Jaar in 2006.

In 2003 richtte Marc de organisatie “To Walk Again Foundation” op, die mensen met een beperking ondersteunt op het gebied van sport en revalidatie. Vanaf 2008 begon hij atleten te trainen, wat resulteerde in talloze nationale titels, een Europese titel en wereldtitels. Door de jaren heen werden zijn drie mooiste dromen werkelijkheid: de geboorte van zijn kinderen in 2012, 2016 en 2018.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marc Herremans inhuren als spreker?

Soms krijg je goeie kaarten toebedeeld, soms krijg je er slechte. Hoe surf je op die golf van emoties, hoe ga je om met al die veranderingen en druk die we op ons levenspad tegenkomen. De kaarten die je in het leven krijgt toebedeeld kan je niet kiezen, hoe je er mee speelt ligt wel in jou handen. Het mogen spelen met het kaartspel van het leven is een absoluut voorrecht. Elke tegenslag doorheen het leven is een kans om er sterker uit te komen. Marc Herremans spreekt vanuit zijn hart over hoe tegenslagen of extreme veranderingen geen einde hoeven te zijn maar wel een kans op weg naar beter. Marc Herremans neemt je mee in zijn boeiende verhaal waarbij teamwork, geloof in de toekomst en het niet verliezen van de essentie centraal staan. Vanuit het hart.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marc Herremans

Wat klanten zeggen over
Marc Herremans

Sprekers zoals Marc Herremans

Marc Herremans boeken?