Paul Van Den Bosch

Topsport- en Executive coach

Paul Van Den Bosch is een topsport- en executive coach. Als topsportcoach werkte  hij in zijn 30-jarige coachcarrière met heel wat topatleten die Europese- en wereldtitels behaalden in verschillende sportdisciplines. Als executive coach richt hij zich op het verbeteren van leadership- en coachingskills zowel bij individu’s als bij teams. Hierbij gaat Paul Van Den Bosch uit van zijn individuele ervaring in de sport- en bedrijfswereld. Een belangrijke focus ligt op de principes die hij jarenlang met succes toepaste bij de begeleiding van zijn topatleten naar topprestaties.

Paul Van Den Bosch is een veelgevraagd keynotespreker in de bedrijfswereld. In deze keynotes deelt hij zijn ervaring op het vlak van coachingkwaliteiten die tot excellent leadership leiden, en behandelt hij onderwerpen als veerkrachtige communicatie, stress als positieve motivator, de impact van een gezonde levensstijl op ons fysiek en mentaal welbevinden en hoe een grote verbondenheid tussen mensen nodig is om tot topresultaten te komen. Tijdens Paul Van Den Bosch zijn speeches staan inspirerende storytelling en het putten uit eigen ervaring centraal.

"The world in which we live today has become completely sportified. You too are an athlete."

Paul van den Bosch, geboren in 1957 te Herentals is een gerenommeerde coach met een indrukwekkende carrière die begon als triatleet in 1982 en uitmondde in meer dan 30 jaar coachingervaring. Op 63-jarige leeftijd heeft Paul een uitgebreide staat van dienst als coach van topsporters, waaronder Sven Nys, Tim Wellens, André Greipel, Eric Geboers, Georges Jobé en triatleet Marc Herremans. Samen met deze atleten heeft hij maar liefst 5 Europese en 10 wereldtitels behaald in 5 verschillende sporten.

Paul deelt zijn diepgaande inzichten en ervaringen tijdens inspirerende speeches, waarbij hij de noodzakelijke vaardigheden bespreekt om veerkracht in medewerkers en teams te versterken. Zijn rijke coachcarrière heeft hem geleerd diverse instrumenten te hanteren die individuen en organisaties direct sterker maken.

In 2009 richtte Paul samen met Bob Verbeeck Energy Lab op, een platform dat zich richt op de ontwikkeling van individuen en teams op het gebied van sport, gezondheid en welzijn. Paul heeft meer dan 15 boeken geschreven, waaronder ‘Coach voor het leven’, ‘Act like a Coach’, en ‘EGOPRENEUR’. Zijn publicaties, vertaald in verschillende talen, getuigen van zijn invloed en relevantie op wereldwijd niveau.

Als voormalig CEO van Atlas Copco integreert Paul zijn inzichten in coaching vaardigheden in de sport en het bedrijfsleven. In ‘Act like a Coach’ legt hij de link tussen sportcoaching en de bedrijfswereld, waarbij hij benadrukt dat talent de ruimte moet krijgen om te schitteren en vertrouwen, communicatie en flexibiliteit van essentieel belang zijn in een samenleving die steeds veeleisender wordt.

Zijn boeken ‘EGOPRENEUR’ en ‘Coach voor het leven’ belichten verschillende aspecten van Pauls persoonlijkheid en benadering als coach. ‘EGOPRENEUR’ benadrukt het belang van zelfzorg en het creëren van tijd voor jezelf, terwijl ‘Coach voor het leven’ de mens achter de coach onthult, inclusief momenten van onzekerheid en eenzaamheid.

In ‘EGOPRENEUR’ deelt Paul waardevolle tips, waaronder het cruciale belang van voldoende slaap (7 tot 8 uur per nacht), het bevorderen van beweging zonder dat je een topsporter hoeft te zijn, en het letten op je calorieën met de nadruk op gezonde voeding. Pauls inzichten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring, bieden praktische richtlijnen voor een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Paul Van Den Bosch inhuren als spreker?

“Act Like A Coach” onthult dat we allemaal, in diverse rollen zoals ouder, leerkracht, collega of manager, een coach zijn. Een goede coach haalt niet per se de winnaar naar voren, maar weet het beste uit zijn ‘pupil’ te halen, vaak meer dan men voor mogelijk hield. Het gaat niet alleen om ‘of’ de pupil het haalt, maar om ervoor te zorgen ‘dat’ hij het haalt.

In de sport, waar succes meetbaar is in plaatsen, minuten en seconden, moeten sportcoaches diep kunnen gaan op het gebied van motivatie. Paul Van Den Bosch deelt vanuit zijn uitgebreide ervaring als coach van topatleten de cruciale succesfactoren voor zowel de atleet als de coach. Talent, belastbaarheid, doelstellingen, motivatie, focus op sterke punten, vertrouwen, communicatie en stressbestendigheid worden belicht. Met talloze voorbeelden en anekdotes legt hij een heldere link tussen coaching in de sportwereld en de bedrijfswereld.

“Act Like A Coach” biedt een boeiende, verrassende en verfrissende kijk op coaching en motivatie, waarbij de principes van sportcoaching naadloos worden overgebracht naar andere facetten van het leven.

Veerkrachtige communicatie
Communicatie, of een gebrek aan goede communicatie, heeft een zeer grote impact op de veerkracht van werknemers in een bedrijf. De unieke jaarlijkse gesprekken (evaluaties) worden in vraag gesteld, en het inzicht dat veelvuldige, informele feedback zeer belangrijk is, wint meer en meer veld. In zijn speech gaat Paul Van Den Bosch, vanuit zijn ervaring in de topsport, in op de noodzakelijke skills om een relevante feedback te geven en om een vertrouwensvolle omgeving te creëren waarin communicatie en feedback maximaal tot hun recht kunnen komen.

ConneXion
Sterke managers weten om te gaan met de nieuwste vorm van disruptie in onze technologische samenleving: die van het leiderschap. Ze behalen resultaten in de meest complexe omstandigheden, kunnen vereenvoudigen én verandering leiden. Hiervoor connecteren ze met hun mensen op het hoogste niveau. Zo benutten ze de combinatie van human en digital maximaal.

In ‘ConneXion’ ontrafelen Jan De Schepper en Paul Van Den Bosch zeven paradoxen die ons bedrijfsleven vandaag kenmerken en hoe je daar als leider op inspeelt. Die paradoxen
kennen, leren ‘sportief denken’ en technologie kunnen verbinden met de human touch, is de basis voor een toekomstgericht leiderschap.

Stress als positieve motivator
We kunnen er vandaag niet om heen dat de druk in ons maatschappelijk leven steeds maar toeneemt. Voor heel wat mensen wordt deze druk te veel. Daarom heeft stress veelal een negatieve connotatie. Maar is dit wel terecht? In zijn lezing ‘Stress als positieve motivator’ gaat Paul Van Den Bosch in op het fenomeen stress, en op de de impact ervan op ons dagelijks bestaan. Hierbij geeft hij aan hoe en waarom druk op een positieve manier kan benaderd en aangewend worden.

Egopreneur
Mensen die fysiek fit zijn, zijn zeer dikwijls ook mentaal veerkrachtig, en mensen die mentaal veerkrachtig zijn, zullen ook fysiek sterker staan en vlugger herstellen. Er is een onlosmakelijke link tussen het fysieke en het mentale aspect van de mens. Dat wil niet zeggen dat alles altijd onder controle kan zijn. Ons energiepeil en -gevoel gaan op en neer. Daar is niets mis mee, en we moeten dipjes kunnen aanvaarden. Immers, ‘what goes up, must go down’ en je kan niet altijd op de toppen van de golven surfen. Maar we moeten wel dagdagelijks werken aan het op peil houden of brengen van onze energie. En net dat gebeurt onvoldoende. Mensen doen alles voor hun werk, hun gezin… Ze hollen zichzelf achterna, en ze vergeten zichzelf. Dat gebrek aan zelfzorg brengt hen in de problemen.

In deze presentatie geeft Paul Van Den Bosch inzicht in hoe je, via het Pareto-principe, meer tijd kunt maken voor jezelf, en hoe je door voldoende bewegen, een gezond slaappatroon en goede eetgewoontes een betere en sterkere ‘ik’ kunt worden. Een ‘egopreneur’ die productiever zal zijn in zijn professionele omgeving, en meer steun zal kunnen bieden aan mensen rondom zich.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Paul Van Den Bosch

Wat klanten zeggen over
Paul Van Den Bosch

Sprekers zoals Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch boeken?