Marc Lammers

Voormalig bondscoach hockeymannen

Marc Lammers was van 2012 tot 2014 de hockeycoach van de Red Lions. Hij is hét voorbeeld van een moderne coach. Door een nieuwe manier van leidinggeven en innovatieve oplossingen wist hij zijn team te prikkelen en te verbeteren. Zo wist hij mooie successen te behalen met het Belgische en Nederlandse hockeyteam.

"Van een acht een tien maken"

Voordat Marc Lammers zijn opmerkelijke carrière als hockeycoach begon, schitterde hij zelf op het hockeyveld. Met zijn club Den Bosch veroverde hij zowel de Nederlandse als Europese titel. Hij vertegenwoordigde Nederland vijf keer op internationaal niveau. Zijn hockeytalent was evident, en het vormde het fundament voor zijn latere succes als coach.

Zelfs tijdens zijn actieve hockeyperiode ontplooide Lammers zijn coachingvaardigheden. Als speler/coach in Italië en later als leider van het nationale damesteam van Spanje toonde hij al vroeg zijn toewijding aan het begeleiden en ontwikkelen van talent.

Na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 zette Lammers koers naar Nederland, waar hij een indrukwekkend trackrecord opbouwde als coach. Zijn toewijding en inspanningen werden beloond in 2008, toen hij het hoogst haalbare bereikte: een gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking.

In september 2012 nam Lammers de leiding over als bondscoach van de Belgische hockeymannen, waar hij tot 2014 zijn expertise deelde. Momenteel vervult hij de rol van coach voor het Nuon Solar Team, waar hij studenten bijstaat in hun voorbereidingen op de Bridgestone World Solar Challenge. Lammers’ veelzijdige loopbaan getuigt van zijn buitengewone capaciteiten als zowel speler als coach, en zijn betrokkenheid bij het bevorderen van talent strekt zich nu uit tot de spannende wereld van zonnewagenraces.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marc Lammers inhuren als spreker?

Marc Lammers deelt zijn bevlogen visie op coaching, innovatie, leiderschap, samenwerking en grenzen verleggen tijdens inspirerende presentaties. Met praktijkvoorbeelden vertaalt hij deze thema’s naar relevante bedrijfssituaties, met pakkende uitspraken zoals ‘van vinken naar vonken’ en ‘zonder innovaties word je nooit kampioen’.

Als voormalig hockeycoach, Olympisch kampioen en coach van het Belgische hockeyteam benadrukt Lammers het belang van innovatie in een lerende organisatie. Hij motiveert met zijn inzichtelijke aanpak en benadrukt de kracht van meten en verbeteren, waarbij overtollige verspilling verdwijnt en waarde voor de klant toeneemt.

Lammers moedigt aan tot het omarmen van een toekomstgerichte benadering, waarbij hij het verschil uitlegt tussen kijken naar het verleden en vooruitkijken (‘van feedback naar feedforward’). Hij benadrukt het creëren van kansen in crisistijden en de noodzaak om je aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Met humor en ervaring deelt Lammers inzichten over winnen op sterke punten, zelfbewustzijn in teams en moderne coachingstechnieken. Zijn presentaties zijn niet alleen inspirerend, maar bieden ook praktische tips om direct toe te passen.

In een webinar benadrukt Lammers dat elke crisis een kans is, waarbij hij aanspoort tot verantwoordelijkheid nemen, aanpassingsvermogen, samenwerking en innovatie als sleutels tot succes, zelfs in uitdagende tijden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marc Lammers

Wat klanten zeggen over
Marc Lammers

Sprekers zoals Marc Lammers

Marc Lammers boeken?