Jeroen Nollet

Wereldkampioen skydiven, Ultraloper, Para-Commando

Uit een vliegtuig springen of ultra trails lopen in de bergen. Angst en buikgevoel zijn steeds Jeroen’s kompas geweest in het leven. Het bracht hem al de wereld rond. Zo sprong hij boven het palmeiland in Dubai, vloog hij zijn parachute in Noorse fjorden of liep hij van Italië naar Frankrijk over 150 kilometer trails met 9000 hoogtemeters. Zijn grootste verwezenlijkingen heeft hij te danken aan een ‘Flow state’ en hij verdiepte zich dan ook in dit onderwerp.

"What you are is what you have been. What you’ll be is what you do now."

Jeroen Nollet (1986) ging vanaf jonge leeftijd geen uitdaging uit de weg. Toen hij 9 was, wandelde hij 32km tijdens de vierdaagse van de Ijzer. Daarna ging hij het leger in op 16-jarige leeftijd. De jonge militair werd sectiecommandant para-commando toen hij amper 18 was. Deze ervaringen waren in 2006 de perfecte ‘spring’plank naar wat volgde. Van zijn nieuw gevonden passie skydiven zijn job maken werd het ultieme doel. 8 jaar investeren in zichzelf en geduldig wachten werden beloond. Hij werd lid van het militaire skydive team HayaBusa. Samen met dit team werd hij in 2016 – 2018 en 2021 wereldkampioen. Daarnaast is Jeroen ook gepassioneerd door lopen, en dan liefst lang lopen. Hij doet zowel marathons als ultra trailruns over steile bergpaadjes. In 2023 verbrak hij zijn persoonlijk record op de marathon (2hr52) maar zijn grote doel ligt nog voor hem. De mythische UTMB finishen. UTMB kort voor Ultra Trail de Mont Blanc is goed voor 170 kilometer en 10000 hoogtemeters door de Franse, Italiaanse en Zwitserse alpen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jeroen Nollet inhuren als spreker?

Jeroen neemt je graag mee in zijn inspirerend verhaal. Zes jaar ervaring als onderofficier para-commando leerden hem dat succesvol een team leiden geen evidentie is. Samenwerken binnenin een team met sterke karakters en het beste in elkaar naar boven brengen leerde hij bij skydive team HayaBusa. Elkaar blindelings kunnen vertrouwen aan 200km/u en presteren onder druk om de wereldtop te bereiken. Wereldkampioen worden was de kers op de taart, maar wat zijn de ingrediënten van die succes-taart? Wat heb je nodig als goedwerkend team en individu? Dat bespreekt hij tijdens zijn presentatie. Nuchtere inzichten hoe je aan de top komt en vooral hoe je er kan blijven. Ook hoe je omgaat met stressvolle en allesbepalende situaties, het mentale aspect, peak performance en ‘FLOW state’ zijn onderwerpen die Jeroen nauw aan het hart liggen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jeroen Nollet

Wat klanten zeggen over
Jeroen Nollet

Sprekers zoals Jeroen Nollet

Jeroen Nollet boeken?