Wilco van Rooijen

Expeditieleider, avonturier en bergbeklimmer

Wilco van Rooijen kent als avonturier vele hoogte- en dieptepunten. Zo beklom hij de Mount Everest en de K2 maar verloor hij ook vrienden en collega’s tijdens expedities. Wilco zijn enorme passie voor de natuur heeft geleid tot zijn nieuwste duurzame project: Missie ‘South Pole, Solar Powered’.

Het gaat Wilco niet om nog meer toppen scoren. De top is slechts halverwege. Nu gaat het om succes delen en andere mensen succesvol maken. Dat is past echt succes. Wilco praat graag over passie en purpose gedreven onderwerpen. To inspire – to engage – to sustain.

"Een dal kan lang duren maar het is nooit oneindig"

Wilco van Rooijen is een van de weinige avonturiers die Nederland rijk is. Hij beklom de hoogste bergtoppen van de wereld en doorkruiste Afrika en Australië. Bergbeklimmen is zijn vak maar als eerste Nederlander wist hij ook alle drie de polen te bedwingen. Als enige nog levende klimmer bereikte hij de toppen van de geografische Noord- en Zuidpool en beklom de hoogste pool, de Mount Everest, zonder extra zuurstof! Hij beklom ook de ‘7 summits’ (de hoogste top op elk van de 7 wereld continenten) als eerste Nederlander ‘by fair means’. In 2008 beklom hij de beruchte K2, op de afdaling sloeg helaas het noodlot toe. Over zijn avontuurlijke tochten publiceerde Wilco van Rooijen meerdere boeken en documentaires. Wilco van Rooijen heeft inmiddels zoveel anekdotes paraat, dat het hem geen enkele moeite kost om een presentatie op maat te maken. Een voordracht of training kan zo interactief zijn als u maar wenst. Het is geen éénrichtingsverkeer van fraaie beelden of een monoloog met imponerende verhalen maar een bevlogen dialoog van een inspirerende verteller die met beide benen op de grond staat.

Wilco van Rooijen is erg goed in staat zijn indrukwekkende verhaal te vertalen naar een bedrijfsstrategie, een businessplan of een verkooptechniek. Want ook het hedendaagse zakendoen is een fascinerend avontuur. Het onderscheid tussen het ene bedrijf en het andere ligt niet meer zo scherp en duidelijk als voorheen en ook doelgroepen lijken zich steeds grilliger te gedragen. De omgeving verandert razendsnel en ook het team waarmee je doelen zou willen realiseren, blijft niet altijd in tact. Wilco zijn nieuwste expeditie luidt: expeditie ‘Solar South? Hierin zal Team Wilco als eerste mens ooit met een zelfgebouwde auto aangedreven op zonne-energie heen en weer naar de Zuidpool rijden. Het doel van deze missie is het inspireren van ‘The Next Generation’ om door middel van Clean Tech oplossingen de wereld slimmer te maken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Wilco van Rooijen inhuren als spreker?

Wilco van Rooijen is inzetbaar voor workshops en presentaties die ondersteund worden door adembenemend foto en beeldmateriaal. Met zijn jarenlange ervaring als avonturier, bergbeklimmer en expeditieleider kan Wilco elke situatie naar zijn hand zetten. Wilco helpt u en uw bedrijf met zijn presentatie naar de top! Wilco van Rooijen spreekt ook met passie over innovatie en duurzaamheid. Waarom zijn innovaties zo belangrijk? Tijdens zijn lezingen laat hij tien stellingen de revue passeren aan de hand van zijn expeditie ervaringen. Wat betekenen deze tien stellingen voor jouw eigen organisatie? Eén ervan is: durf jij als persoonlijk leider, jezelf en daarmee je eigen organisatie werkelijk ambitieuze doelen te kiezen? Of wordt het comfort van middelmatigheid verkozen boven het risico van ambitieuze doelstellingen?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wilco van Rooijen

Wat klanten zeggen over
Wilco van Rooijen

Sprekers zoals Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen boeken?