Sofie Lenaerts

Avonturierster, bergbeklimster, motivator

Sofie Lenaerts omarmt onweerstaanbaar sportieve uitdagingen die gepaard gaan met koude, diepte en hoogte. Ze doorkruist de wereld om bergen te beklimmen, waaronder de majestueuze Mount Everest. Met een bevlogen vertelstijl deelt ze haar avonturen, doorspekt met passie, pijnlijke mislukkingen en overwonnen angsten. Haar oprechte kijk op de menselijke geest belicht zowel verhelderende momenten als eerlijke reflecties. Deze verhalen zijn niet alleen boeiend, maar beloven ook inspiratie, motivatie en een positieve verandering in je denkwijze. Sofie bewijst met passie en wilskracht dat geen enkele uitdaging te hoog is!

"All you need to succeed, is inside you"

Op 18-jarige leeftijd ontstond Sofie’s passie voor avontuurlijke sporten met ervaringen zoals valschermspringen, duiken en motorrijden. Deze fascinatie evolueerde later naar rotsklimmen, parapenten en bergbeklimmingen over de hele wereld. Ze bereikte de status van de derde Belgische vrouw die de top van de Mount Everest bereikte. Met een solo beklimming stond ze op een 7000 meter hoge berg, vloog ze van de Mont Blanc en voltooide ze na 10 jaar als eerste Belgische vrouw de 7 summits, de hoogste berg van elk continent. Sofie deelt graag boeiende verhalen over deze avonturen en de bijzondere momenten die ze heeft beleefd.

Haar professionele reis begon bij de toenmalige Rijkswacht, waar ze behoorde tot de eerste vrouwelijke “zwaantjes” van de Federale Politie. Daarnaast werd ze expert, docent en nationaal voorzitster op het gebied van ladingzekering. In 2019 nam ze de fulltime rol op zich om het verkeersveiligheidsprogramma “Kijk Uit” te creëren en te presenteren.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sofie Lenaerts inhuren als spreker?

Om het beste uit onszelf te halen en anderen te motiveren om te groeien, moeten we bereid zijn om risico’s te nemen en uitdagingen aan te gaan. Sofie heeft door haar ervaring met extreme sporten ontdekt hoe nieuwsgierigheid kan helpen om twijfels te overwinnen. Ze deelt inzichten over de kracht van mentale focus en de waarde van een positieve mindset. Het vermogen om te leren van mislukkingen en uitdagingen te omarmen, is essentieel voor persoonlijke groei.

In Sofie’s presentaties worden de diversiteit en complexiteit van klimexpedities ervaren aan de hand van prachtige foto’s en op maat gemaakte beelden. In deze wereld is geduld en volharding onmisbaar, en flexibiliteit en teamwork gaan hand in hand. Ze moedigt aan om uitdagingen niet te vrezen, maar ze te zien als prikkels voor groei, waarbij de keuze om te leren van mislukkingen centraal staat.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sofie Lenaerts

Wat klanten zeggen over
Sofie Lenaerts

Sprekers zoals Sofie Lenaerts

Sofie Lenaerts boeken?