Yves Verbeeck

Kinesitherapie, Oosters Manueel therapeut, Relaxatietherapeut

Yves Verbeeck is zijn hele leven al gefascineerd door beweging en heling. Al snel besefte hij dat er meer is dan wat het oog kan waarnemen. Als kinesist specialiseerde hij zich in relaxatie en oosterse manuele therapie, waarbij hij het concept van ‘qi’ of energie ontdekte. Na talloze uren van oefenen, geleid door ervaren Meesters, ontdekte hij dat energie de essentiële bouwsteen van materie is. Hieruit ontwikkelde hij ‘Energetic Body Training’ (EBT), een toegankelijk systeem met toepassingsmogelijkheden in gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, sport, ondernemerschap, en meer. EBT biedt dus veelzijdige implementatiemogelijkheden, allemaal vanuit hetzelfde vertrekpunt.

"Je ware comfortzone: een energetische zee van mogelijkheden"

Als kind was Yves altijd in beweging, met basketbal en tennis als favoriete sporten, totdat tennisellebogen hem dwongen zijn focus te verleggen. De vele behandelingen bij de kinesist wekten zijn interesse voor het beroep.

Al snel besefte hij dat er meer was tussen hemel en aarde. Als gedreven individu volgde Yves extra opleidingen in relaxatietherapie, oosterse manuele therapie en werd hij tai chi leraar. Hij trainde dagelijks gedurende meer dan 25 jaar onder leiding van internationaal erkende Meesters, zowel in binnen- als buitenland. In 1990 startte hij zijn eigen praktijk, gevolgd door de oprichting van een tai chi school in 1995. Yves besefte de noodzaak om een systeem te ontwikkelen dat de diepe principes van ontspanning en energie toegankelijk maakt.

Yves schreef twee boeken, ‘Kracht in ontspanning’ en ‘Leef ontspannen vol energie’, die diep ingaan op de innerlijke kracht die in ieder van ons huist en hoe je van daaruit kunt bewegen en leven.

Energetic Body Training is een allesomvattend systeem dat de natuurlijke principes in ons wakker schudt, waarbij wordt benadrukt dat we grotendeels energie zijn, invloed hebben op ons lichaam, alles onderling verbonden is en we elkaar willen helpen en ondersteunen.

Yves biedt individuele begeleiding, workshops (variërend van een halve dag tot een week) en interactieve voordrachten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Yves Verbeeck inhuren als spreker?

Yves Verbeeck onthult tijdens zijn voordrachten en workshops een vernieuwende kijk op gezondheid, beweging en leven. Hij benadrukt de overvloedige niet-voorgevormde energie om ons heen en legt uit dat elke atoom voor 99,99% uit energie bestaat. Door specifieke richtlijnen toe te passen, kunnen we deze energie benutten, wat vooral relevant is voor sporters en bedrijven.

In de sport optimaliseert bewustwording van energie de voorbereiding, prestatie en recuperatie. In het bedrijfsleven bevordert het de efficiëntie, focus en teamgeest, resulterend in een win-winsituatie bij verbeterde groepsprestaties.

Yves deelt basisconcepten over ontspanning en onthult de diepe principes van energie aan de hand van quantum fysica en epigenetica. Hij benadrukt dat energie alles doordringt en onze geest, lichaam en tijd overstijgt, waardoor onderlinge samenwerking en ondersteuning natuurlijk worden.

Tijdens de voordrachten biedt Yves theoretische inzichten en praktische richtlijnen. Interactieve voordrachten bevatten eenvoudige oefeningen, terwijl workshops diepgaandere ervaringen bieden. Aanpassingen worden gemaakt op basis van doelgroepen zoals gezondheid, sport en ondernemen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Yves Verbeeck

Wat klanten zeggen over
Yves Verbeeck

Sprekers zoals Yves Verbeeck

Yves Verbeeck boeken?