Inez Swinnen

Topsportpsychologe

Inez Swinnen is een ex-competitiezwemster en een actief triatleet. Daarbuiten heeft ze haar master in de arbeids- en organisatiepsychologie en een postgraduaat in de sportpsychologie behaald. Inez werkt als topsportpsychologe al jaren samen met de Vlaamse Triatlonfederatie. Ze begeleidt profwielrenners, triatleten en zwemmers op het hoogste niveau.

Als zwemster ontbrak het haar soms aan zelfvertrouwen. De stress haalde haar onderuit en het plezier verdween. Perfectionisme deed haar kopje onder gaan. Nu ze zelf sportpsychologe is geniet ze als ze ziet hoe topsporters mentale stappen vooruit zetten.

"If you always do what you always did, you will always get what you always got"

Biografie

Als ex-competitiezwemster en actief triatleet weet Inez als geen ander hoe hard een sporter moet werken om een doel te halen. Dankzij haar master in arbeids- en organisatiepsychologie, postgraduaat in de sportpsychologie en de passie om sporters te begeleiden op mentaal vlak kan ze de sporters nog naar een hoger niveau tillen. Daarom heeft ze na haar studie psychologie haar eigen onderneming opgestart onder de naam “mind-set”.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Inez Swinnen inhuren als spreker?

Werknemers willen net zoals sporters groeien en beter worden in hun vak. Ze moeten dag in dag uit presteren en komen daarbij al eens tegenslagen of uitdagingen tegen. Vanuit de sportpsychologie kunnen we enorm veel tips en technieken gebruiken in het werkleven.

In interactieve workshops gaat Inez hier concreet mee aan de slag en leer je meer over concentratie & flow, motivatie & doelen stellen, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen enz. Daarnaast heeft je mindset in het sport- en werkleven een enorme invloed op je prestaties en groei. Ben jij ervan overtuigd dat talenten vast liggen of dat je ze kan ontwikkelen als je er tijd en energie in investeert? Wil jij steeds slim overkomen of ben jij bereid je kwetsbaar op te stellen, zodat je kan bijleren? Dat is het verschil tussen een fixed en een growth mindset.

Tot slot heeft ze met haar ervaringen in  loopbaan coaching al vaak de link gelegd tussen presteren op het werk en in de sport. Deze kruisbestuiving maken de workshops van Inez uniek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Inez Swinnen

Wat klanten zeggen over
Inez Swinnen

Sprekers zoals Inez Swinnen

Inez Swinnen boeken?