Seppe Smits

Wereldkampioen Freestyle snowboarden

Seppe Smits is een Belgisch, professioneel snowboarder die gespecialiseerd is in de freestyle disciplines Slopestyle en Big Air. Ondanks op te groeien in een land zonder bergen is hij er in geslaagd meervoudig wereldkampioen te worden en tweemaal deel te nemen aan de Olympische Winterspelen (Sochi en PyeongChang). Gedurende zijn carrière heeft hij talloze tegenslagen overwonnen en doorzettingsvermogen moeten tonen om de top te behalen in zijn sport. Daarnaast heeft hij dankzij het vele reizen ook veel kennis en ervaring opgedaan omtrent de opwarming van de aarde en zichzelf ontplooit tot gedreven klimaatactivist.

Seppe Smits is een Belgisch, professioneel snowboarder die gespecialiseerd is in de freestyle disciplines Slopestyle en Big Air. Zijn snowboard carrière begon al op jonge leeftijd. Op zijn drie stond hij voor het eerst op ski’s maar wanneer hij op 9 jarige leeftijd voor het eerst op een snowboard stond was hij niet meer te stoppen. Zijn eerste podium op een wereldbeker behaalde hij reeds in 2008 in Stockholm maar het was pas vier jaar later dat hij zijn eerste overwinning binnenhaalde voor een thuispubliek in Antwerpen.

Ook op de wereldkampioenschappen viel Seppe meermaals in de prijzen. Zo werd hij tweemaal wereldkampioen in de discipline Slopestyle in 2011 en 2017 en haalde hij nog verschillende eremetalen in de discipline Big Air. Doorheen zijn lange, consistente carrière stond hij meer dan twintig keer op het podium van wedstrijden op het hoogste niveau. Aan de Olympische Winterspelen heeft hij tweemaal deelgenomen en werd hij 13de in Sochi 2014 en 10de in PyeongChang 2018.

Door de wereld rond te reizen heeft Seppe jammer genoeg ook regelmatig de gevolgen van de klimaatopwarming met eigen ogen ervaren. Het smelten van gletsjers, extreme weersomstandigheden… Hierdoor is hij ook een gedreven klimaatactivist geworden en focust hij veel op duurzaam reizen en past hij een zero waste levensstijl toe.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Seppe Smits inhuren als spreker?

Seppe heeft een inspirerend verhaal te delen. Met een carrière van meer dan 15 jaar op het hoogste niveau in het snowboarden, heeft hij herhaaldelijk zijn grenzen verlegd en tegenslagen overwonnen om aan de top te staan. Zijn veerkracht en doorzettingsvermogen kunnen je publiek inspireren om obstakels te overwinnen en gepassioneerd hun doelen na te streven.

Seppe, bekend als een zeer consistente snowboarder, deelde zijn succes niet alleen met het beheersen van tricks op cruciale momenten, maar ook met zijn vermogen om stress te beheersen en volledig in zichzelf te geloven, een uitdaging die velen in het dagelijks leven herkennen.

Hij deelt ook inzichten over het nemen van risico’s in een sport als snowboarden en hoe hij zichzelf telkens weer over de drempel heeft geduwd. In een snel evoluerende sport heeft hij zichzelf heruitgevonden, gestimuleerd door nieuwe tricks en technologieën. Zijn verhalen bevorderen creativiteit en moedigen out-of-the-box denken aan.

Naast zijn sportieve prestaties blijft Seppe down-to-earth en toegankelijk, waardoor hij gemakkelijk verbinding maakt met diverse publieken. Zijn keynote bevat entertainment met coole videoclips en anekdotes om zijn verhaal boeiend te maken en indruk te maken op het publiek.

Bovendien deelt Seppe zijn bezorgdheid over klimaatverandering en onthult hij unieke inzichten over hoe hij zijn ecologische voetafdruk minimaliseert en al zijn uitstoot neutraliseert tijdens zijn reizen. Terug thuis zet hij zich in voor het milieu met een ‘zero waste lifestyle’ die hem minder dan 1 afvalzak per jaar oplevert. Door praktische tips en trucs kunnen zijn verhalen iedereen aanmoedigen stappen te zetten om hun eigen afvalberg te verminderen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Seppe Smits

Wat klanten zeggen over
Seppe Smits

Sprekers zoals Seppe Smits

Seppe Smits boeken?