Wesley Sonck

Voormalig voetballer en bondscoach U18

Wesley Sonck speelde als profvoetballer voor grote clubs zoals KRC Genk, Ajax, Club Brugge, Lierse SK en Waasland-Beveren. In augustus 2017 werd hij aangesteld als de nieuwe bondscoach bij de U18. Daarnaast is hij vaak te horen als analist bij voetbalwedstrijden.

Geboren op 9 augustus 1978 in Ninove. Wesley begon zijn voetbalreis op zevenjarige leeftijd bij KVK Ninove. Op zestienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar RWDM en brak hij door in het seizoen 1997/98.

In 2000 vertrok Sonck naar KRC Genk, waar hij onder Johan Boskamp kampioen en publiekslieveling werd. Zijn prestaties leidden Genk naar de Champions League in 2002/03.

Na een kort avontuur bij Ajax en Borussia Mönchengladbach keerde Sonck terug naar België, speelde voor Club Brugge, Lierse SK en Waasland-Beveren.

Internationaal vertegenwoordigde Sonck de Rode Duivels vanaf zijn debuut in 2001 tot en met 2012. In 55 optredens voor het nationale team scoorde hij maar liefst 24 doelpunten. Zijn veerkracht, kopbalsterkte en torinstinct maakten hem tot een gerespecteerde spits. Sinds augustus 2017 staat hij aan het roer als bondscoach van de Rode Duivels U18, waar zijn voetbalkennis en ervaring een nieuwe generatie spelers vormgeven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Wesley Sonck inhuren als spreker?

Wesley is een van de meest gedreven sprekers! Tijdens zijn presentaties legt hij sterk de nadruk op interactie met het publiek. Met enthousiasme en passie deelt Wesley inzichten over coaching, teamwork, het stellen van doelen en het najagen van dromen. Zijn eerlijkheid en gevoel voor humor bieden het publiek een frisse kijk op de prachtige wereld van topvoetbal. Bovendien staat Wesley open voor het verzorgen van voetbalclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wesley Sonck

Wat klanten zeggen over
Wesley Sonck

Sprekers zoals Wesley Sonck

Wesley Sonck boeken?