Franky Van der Elst

Voormalig voetballer en trainer, analist

Franky Van der Elst speelde 86 interlands voor de Rode Duivels en won twee keer de Gouden Schoen. Hij was een veelzijdige middenvelder met de bijnaam ‘De Stofzuiger’. Als Rode Duivel was hij aanwezig op de WK’s van 1986, 1990, 1994 en 1998. Franky is één van de weinige Belgische spelers die in de FIFA 100 staan. Na zijn carrière als speler werd hij coach van o.a. Germinal Beerschot, KSC Lokeren en Club Brugge. Momenteel is hij hulpcoach bij KV Oostende.

Franky Van der Elst, geboren in 1961, is een voormalige Belgische voetballer die een indrukwekkende carrière heeft gehad. Met 86 interlands voor de Rode Duivels was hij een veelzijdige middenvelder, bijgenaamd ‘De Stofzuiger’. Tussen 1979 en 1999 speelde hij voor RDWM en Club Brugge.

Zijn loopbaan begon bij RDWM, waar Jan Boskamp hem een kans gaf. Van der Elst viel op door zijn indrukwekkende loopvermogen en verdiende hiermee een plaats in het nationale team. In 1984 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels en maakte hij datzelfde jaar de overstap naar Club Brugge. Bij Club Brugge kende hij succesvolle jaren, met kampioenschappen in 1988 en 1996, en twee keer de eer om de Gouden Schoen te winnen als beste speler van de competitie. Hij bleef bij Club Brugge spelen tot 1999, waarna hij zijn actieve voetbalcarrière afsloot en de overstap maakte naar het trainerschap.

Als trainer begon Van der Elst bij Germinal Beerschot, waar hij vier seizoenen in de middenmoot presteerde. Later werd hij assistent-trainer bij Club Brugge, de club waar hij eerder als speler succes had gekend. Samen met voormalige teamgenoten Jan Ceulemans en Marc Degryse waren ze actief als trainers bij de club. In 2016 werd Van der Elst assistent-bondscoach bij de U19 Rode Duivels onder leiding van bondscoach Gert Verheyen. Toen Verheyen twee jaar later hoofdtrainer werd van KV Oostende, volgde Van der Elst hem naar de kustclub.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Franky Van der Elst inhuren als spreker?

Franky Van der Elst is inzetbaar voor presentatie op basis van interview over zijn glansrijke carrière waarbij thema’s als samenwerken en coaching naar voren komen. Daarnaast is hij inzetbaar voor interactieve voetbalworkshops.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Franky Van der Elst

Wat klanten zeggen over
Franky Van der Elst

Sprekers zoals Franky Van der Elst

Franky Van der Elst boeken?