Vincent Vanasch

Olympisch Kampioen Hockey, Doelman nationale team

Vincent Vanasch is de eerste doelman van het nationale hockeyteam ofwel ‘de Red Lions’. Hij nam deel aan de Olympische Spelen 2012, 2016 en tot slot 2020 waar de Red Lions de gouden medaille wonnen! Vincent Vanasch geeft enorm veel vertrouwen aan het team en werd bovendien al tweemaal uitverkozen tot Beste Doelman ter Wereld. In 2018 werden de Red Lions wereldkampioen in India.

Vincent Vanasch is de doelman van het Belgische hockeyteam ofwel ‘de Red Lions’. Hij begon zijn carrière bij ‘de Waterloo Ducks’ en kwam via KHC Leuven bij het Nederlandse Oranje-Zwart uit. Als keeper van het nationale team behaalde hij ook successen. In 2012 werd het team op de Olympische Spelen van Londen nog vijfde en vier jaar later verrasten ‘de Red Lions’ iedereen met een mooie zilveren medaille. In 2017 en 2018 kreeg hij de prijs voor ‘Beste doelman ter wereld’, waarna de Red Lions in 2018 wereldkampioen werden.  Mede dankzij zijn studie kinesitherapie besloot hij terug te keren naar de Belgische competitie zodat hij zijn topsport kan combineren met zijn studies. In 2021 wonnen de Red Lions voor het eerst goud op de Olympische Spelen in Tokyo.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Vincent Vanasch inhuren als spreker?

Vincent Vanasch is inzetbaar voor het geven van presentaties en workshops. In zijn keynotes brengt hij het verhaal van de Red Lions, een verhaal van goud! Hoe alles begon, over de ups en downs, hoogtepunten en tegenslagen, en hoe het team hierin een ongelofelijk belangrijke rol speelt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Vincent Vanasch

Wat klanten zeggen over
Vincent Vanasch

Sprekers zoals Vincent Vanasch

Vincent Vanasch boeken?