Jacques Borlée

Coach van de Belgische 4x400m ploeg

Jacques Borlée, winnaar van zeven nationale titels, Europees Coach van het Jaar, en zowel vader als coach van drie van ’s werelds beste huidige atleten, is een vooraanstaande figuur in de Belgische en internationale atletiek.

"Pour réussir, il faut y croire et être discipliné"

Jacques Borlée, voormalig Belgisch sprinter en succesvolle coach, is geboren op 27 september 1957. Hij behaalde meerdere Belgische titels in verschillende sprintdisciplines en vertegenwoordigde België op internationale atletiekwedstrijden, waaronder de Olympische Spelen van 1980. Als getalenteerd hordenloper behaalde hij een gouden medaille op de Belgische kampioenschappen van 1977.

Na zijn atletiekcarrière, waarin hij een generatiegenoot was van Fons Brydenbach, ging Borlée aan de slag als coach en manager. Hij werd verkozen tot Belgisch Coach van het Jaar in 2011 en 2012. Jacques Borlée is ook bekend als vader, coach en manager van zijn kinderen: Olivia, Kevin, Jonathan, en Dylan Borlée. Zijn sportieve betrokkenheid blijft actueel, met een focus op training en coaching van atleten, waaronder de Belgian Tornados.

Borlée behaalde recentelijk succes als coach van de Belgian Tornados, met een historische bronzen medaille op de 4×400 meter tijdens het WK atletiek in 2019. Hij beschouwt deze prestatie als een hoogtepunt in zijn carrière. Momenteel richt hij zich op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, met de ambitie om een medaille te halen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jacques Borlée inhuren als spreker?

Licht creëren in het dagelijks leven
Voor Jacques Borlée is de opvatting van droom en licht essentieel. Dit is het uitgangspunt voor ons allemaal. Jacques Borlée deelt met je zijn passie, zijn kracht en zijn tips en trucs om dagelijks tot in de perfectie te kunnen oefenen. Hij neemt je mee op een reis die je niet snel zal vergeten!

Energie- en prestatiemanagement
Jacques Borlée is een internationaal gerenommeerde coach. Op basis van zijn ervaring en van de overwinningen die zijn atleten op de Olympische Spelen hebben behaald, zal hij de link leggen tussen sport en de balans tussen zichzelf en het team. Je leert hoe je trainingsmodaliteiten van atletiek en topsport in de bedrijfswereld kunt omzetten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jacques Borlée

Wat klanten zeggen over
Jacques Borlée

Sprekers zoals Jacques Borlée

Jacques Borlée boeken?