Koen Gonnissen

Managing partner Mentally Fit Europe

Koen heeft het vak van coach geleerd op het terrein en niet van in de boekjes. Jarenlang was hij de coach van toptennissers, wielrenners en voetballers. In 1999 maakte hij de overstap naar de bedrijfswereld en specialiseerde hij zich in training en coaching van individuen, teams en leidinggevenden in de bedrijfswereld. Sommigen van jullie kennen hem wellicht van zijn boek ‘De Bedrijfsatleet’ met daarin de parallellen tussen de sport- en bedrijfswereld. Eén van zijn motto’s is ‘Manage your energy, not just your time!’. Als internationaal keynote spreker heeft hij de kans gehad met verschillende culturen te werken, wat hij zelf als een enorme persoonlijke verrijking beschouwt.

Tijdens de corona periode besteedt Koen bijzondere aandacht aan de volgende topics:
– Managing your energy in the new WOW: 7 personal energy boosters to care deeply about yourself and the others
– Resilience in tough times: mental, emotional and physical
– Dealing with unknown pressure: Breaking the taboo about stress
– Manage your time to manage your energy: Best MMT tools to improve your productivity working from home
– Storm time =  team time: The power of remote teamcoaching

"Everyday is day one"

Na een glansrijke internationale sportcarrière legde Koen Gonnissen zich eind 1998 toe op de kunst van training en coaching binnen het bedrijfsleven, waar hij teams, individuen, managers en leidinggevenden begeleidde. Tot het jaar 2000 deelde hij zijn expertise met talloze Belgische en internationale toptennissers, waaronder Kim Clijsters, Xavier Malisse en Juan Carlos Ferrero.

In het nieuwe millennium koos Koen ervoor om zijn passie en inzichten te delen in de zakenwereld. Samen met Alain Goudsmet schreef hij het boek ‘De Bedrijfsatleet’, waarin hij de boeiende parallellen tussen sport en bedrijfsleven uitdiepte. Koen verrijkte zijn professionele profiel met de titel Business & Executive Coach.

Gedreven door voortdurende groei behaalde Koen in 2004 het MBTI-certificaat, gevolgd door het Coach ICF-certificaat in 2005. Zijn hoogtepunt als coach bereikte hij in 2009 toe hij Kim Clijsters bijstond tijdens haar indrukwekkende comeback in het internationale toptennis.

In 2010 vervoegde Koen de wielerploeg Omega Pharma Lotto, waar hij zijn kennis en expertise deelde met vooraanstaande renners zoals Philipe Gilbert en Andre Greipel. Hier introduceerde Koen met gepassioneerde overtuiging de filosofie van ‘Riding as One’, die de basis legde voor een hechte samenwerking en gedeeld succes.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Koen Gonnissen inhuren als spreker?

Managing your energy in the new WOW: 7 personal energy boosters
Nu de meeste mensen van thuis uit werken, ervaren velen onder ons hoe lastig het is om een goede balans te behouden tussen job, familie en tijd voor jezelf. Nochtans is de Me-time heel belangrijk om je eigen batterijen terug op te laden. Deze sessie herhaalt de zeven belangrijkste energieboosters, zodat je mentaal, emotioneel en fysiek jouw batterijen kan blijven opladen. Alle tips houden rekening met de nieuwe realiteit die momenteel ontstaat waarbij mensen meer vanuit huis werken en zullen blijven werken.

Veerkracht in pittige tijden
Als we kijken naar succesvolle atleten, hebben ze één ding gemeen: het vermogen om te vallen en weer op te staan, steeds opnieuw. Veerkrachtige mensen tonen aan vaker gelukkig te zijn, minder gestrest en succesvoller in het leven te staan. Hoe we reageren op stressvolle gebeurtenissen is de sleutel. Het goede nieuws is dat veerkracht een vaardigheid is die je kan leren!

In deze interactieve sessielicht Koen de voordelen uit van het bouwen van mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid en neemt hij de deelnemers mee op weg naar veerkracht. De hele webinar of live keynote bevat krachtige voorbeelden vanuit de sport- en bedrijfswereld die de theorie kleur geven. Met live polls meet Koen de groepsveerkracht en zorgt hij voor veel interactie.

Dealing with unknown pressure: breaking the taboo about stress
De periode die we met z’n allen beleven is ongekend. Deze pandemie heeft als gevolg dat mensen heel diep in hun mentale, emotionele en/of fysieke reserves gaan. Sommige mensen gaan hierbij te diep en flirten met de grenzen van een burn-out. Deze sessie bestaat uit vier delen:

– Het leren herkennen van signalen van stress en hoe ons lichaam en brein daarop reageren
– Het stress mechanisme beter leren begrijpen
– Praktische oplossingen die onmiddellijk toepasbaar zijn
– Het taboe rond stress doorbreken: deelnemers gaan in subgroups van maximum vier personen (online gamification) met elkaar in gesprek en doorbreken zo de taboe die er nog altijd heerst rond stress.

Deze sessie is super praktisch, bevat veel interactie, en is een hot topic in deze moeilijke tijden waar meer en meer mensen tegen een burn-out aanlopen.

Manage your time to manage your energy: best MMT tools to improve your productivity working from home
Vele mensen klagen tegenwoordig over back tot back teammeetings (Zoom, MT, enzovoort). Velen vinden het lastig om de juiste prioriteiten te leggen. De weken vliegen voorbij  en velen vinden het lastig om ’s avonds en in het weekend te disconnecten. Deze sessie herhaalt de belangrijkste time management tools zodat jij je draai en efficiëntie (terug)vind in deze nieuwe werkwereld die momenteel ontstaat. Koen bundelt hier alle tips en praktische tricks samen die wereldwijd ontstaan zijn in dit COVID tijdperk.

Storm time =  team time: The power of remote teamcoaching
Hoe houd je je werknemers gemotiveerd terwijl je fysiek op afstand zit? Het was voor veel managers al niet makkelijk om hun teams te coachen voor corona, maar nu de meeste mensen van thuis uit werken wordt het coachen van en leidinggeven aan hun team vaak uitdagender. Nieuwe ongeschreven regels gaan gelden, want we hebben nog nooit in een lange en bedreigende situatie als deze geleefd.

Hoe kan je de energie, motivatie, betrokkenheid en toewijding van jouw team op afstand meten? En hoe pas je jouw leiderschap aan? Micro-management is inmiddels achterhaald, want als mensen vanuit huis werken, heb je geen controle van minuut tot minuut. Het enige wat een manager ziet is de output van de mensen, dus moet je leren vertrouwen, ‘Trust is the new currency’. In deze coach de manager workshop reikt Koen praktische tools aan waar managers de volgende dag met hun teams mee aan de slag kunnen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Koen Gonnissen

Wat klanten zeggen over
Koen Gonnissen

Sprekers zoals Koen Gonnissen

Koen Gonnissen boeken?