Jef Brouwers

Sportpsycholoog

Jef Brouwers is sinds de jaren tachtig een voortrekker op het gebied van het gebruik van psychologie in de sport, waarbij hij gelooft dat psychologie een toegevoegde waarde is voor talent. Zijn toewijding aan dit vakgebied werd bekroond met de titel ‘Psycholoog van het Jaar 2013’. Deze eer ontving hij vanwege zijn bijdrage aan de prominente positie van psychologie, met name binnen de sportwereld.

Gedurende zijn carrière heeft Jef Brouwers samengewerkt met vooraanstaande sporters, waaronder Tom Boonen, Frank De Bleeckere en Evi Van Acker. Hij hanteert dezelfde criteria voor topsporters als voor zichzelf: focus op de essentiële elementen, het handhaven van structuur en discipline om nauwgezet te kunnen opereren, en altijd met het oog op toekomstige resultaten, zowel op individueel niveau als binnen organisaties of de sportwereld.

Kenmerkend voor Jef Brouwers zijn helderheid en een zekere mate van provocatie. Zijn voornaamste doelstelling blijft consistent: het verbeteren van resultaten door de optimalisatie van prestaties en het benutten van alle talenten die een mens bezit.

"When fun stops, stress starts"

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jef Brouwers inhuren als spreker?

Aangezien topmanagement en topsport nauw verwant zijn, heeft Jef Brouwers zijn aandacht gericht op beide gebieden van resultaatgerichtheid. Resultaatgerichtheid vormt dan ook het handelsmerk van Jef. Hij start zijn benadering van een activiteit door te kijken naar het waarom ervan, met als einddoel een op maat gemaakt programma dat consistent resultaten oplevert. Zijn focus ligt niet alleen op de activiteit zelf, maar vooral op de behaalde resultaten. Op deze wijze streeft Jef Brouwers ernaar het beste in mensen en organisaties naar boven te halen.

Vandaag de dag worden individuen maximaal geconfronteerd met een wereld die gekenmerkt wordt door toenemende complexiteit en snelle veranderingen. Het omgaan met deze dynamische omgeving vereist van mensen een voortdurende ontwikkeling van hun competenties. Jef Brouwers speelt hierop in door zijn benadering te richten op duurzame resultaten, afgestemd op de specifieke behoeften en doelstellingen van zowel individuen als organisaties.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jef Brouwers

Wat klanten zeggen over
Jef Brouwers

Sprekers zoals Jef Brouwers

Jef Brouwers boeken?