Tim De Vilder

Physical coach

Tim staat allicht meest bekend als coach van individuele sporters. Gaande van wereldtoppers (met enkele wereldtitels als resultaat) tot recreanten. Daarnaast richt hij zich meer en meer op het coachen van managers en bedrijven. Hij focust hierbij op een multidisciplinaire context waarbij de atleet centraal staat en de communicatie en feedback met de coach allesbepalend is.

"Dream it, Plan it, Do it"

Voor Tim is sport en beweging een rode draad door zijn leven. Als loper en later als triatleet was hij competitief maar  ook steeds bezig met het totaalplaatje. Als topsporter behaalde Tim 4 Belgische jeugdtitels atletiek en diverse ereplaatsen in triatlons, duatlons en loopwedstrijden. Hij finishte al in 8 Ironmans en 9 marathons. Tim is licentiaat Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (Universiteit Gent). Hij volgde de postgraduaat opleiding Manuele Therapie, behaalde het BLOSO-diploma Trainer A Triatlon. Het doel is (leunend op ervaring) om de ideale balans te zoeken: voor elke atleet het juiste evenwicht zoeken tussen inspanning en recuperatie en voor elke medewerker de juiste mix tussen job – privé en ontspanning. Sinds een tiental jaar is hij fulltime werkzaam als coach en sportief coördinator onder andere bij Ironmanagers. Naast zijn ervaring met het coachen van managers (triatlon, fietsen, marathons en Mont Blanc), heeft hij ervaring als begeleider van diverse projecten voor bedrijven en van trainingsstages.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Tim De Vilder inhuren als spreker?

Tim kan ingezet worden voor praktische sessies rond beweging, blessurepreventie en sportspecifieke training, maar ook voor theoretische sessies rond trainingsleer, de link tussen business en sport en hoe een actievere levensstijl te promoten op bedrijfsniveau. Dagelijks is hij continu bezig met de link tussen sport en het bedrijfsleven, waarbij hij dus echt uit ervaring kan spreken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Tim De Vilder

Wat klanten zeggen over
Tim De Vilder

Sprekers zoals Tim De Vilder

Tim De Vilder boeken?