Jan Ceulemans

Voormalig voetballer en trainer

Jan Ceulemans is een voormalig voetballer en bouwde eveneens een mooie carrière op als trainer. Tijdens zijn carrière won hij drie keer de Gouden Schoen en werd in 1980 uitverkozen tot Europese voetballer van het Jaar. Hij speelde als aanvaller of middenvelder en is een van de succesvolste spelers uit de geschiedenis van Club Brugge en de nationale ploeg van België.

Jan Ceulemans behoorde tot de meest succesvolle spelers van België en bouwde eveneens een mooie carrière op als trainer. Hij speelde als middenvelder of aanvaller voor Lierse SK en Club Brugge. Tijdens zijn carrière won Jan Ceulemans drie keer de Gouden Schoen, de prijs voor beste voetballer van België. Voor het Belgische nationale team kwam Ceulemans 96 keer uit waarin hij 23 doelpunten maakte. In totaal kwam hij met de Rode Duivels op drie WK’s en twee EK’s uit. Nadat Jan Ceulemans in 1991, na 405 wedstrijden stopte bij ‘zijn Club Brugge’, werd hij in het jaar erop trainer van Eendracht Aalst. Daarna werd hij trainer van KSV Ingelmunster en KVC Westerlo. In 2005 trainde hij Club Brugge waar hij maar één jaar verbleef. Vervolgens keerde hij weer terug naar KVC Westerlo om via Capellen FC te eindigen bij KMSK Deinze. In 2011 werd Jan Ceulemans aangesteld als ondervoorzitter van BFC Pro, de belangenvereniging voor professionele Belgische trainers.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jan Ceulemans inhuren als spreker?

Jan Ceulemans is inzetbaar voor het geven van interviews waarbij hij een link kan maken naar onderwerpen als coaching en teamwork. Door zijn bestuurlijke functie bij de BFC Pro weet hij ook een goede link te leggen tussen management en sport. Daarnaast is hij dankzij zijn jarenlange ervaring als coach in te zetten voor een interactieve voetbalclinic.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jan Ceulemans

Wat klanten zeggen over
Jan Ceulemans

Sprekers zoals Jan Ceulemans

Jan Ceulemans boeken?