Jean-Marie Pfaff

Voormalig keeper en tv-personality

Jean-Marie Pfaff werd in 1987 uitgeroepen tot Beste Keeper ter Wereld. Dit nadat hij met de Rode Duivels de halve finale had gehaald van het WK in 1986 en met Bayern München de dubbel had gepakt. Niet alleen op het veld, maar zeker ook daarnaast maakte Jean-Marie indruk.

"Wees niet boos dat zij het jou niet gunnen, wees blij dat jij doet wat zij niet kunnen"

Tijdens zijn carrière speelde hij onder andere voor clubs als SK Beveren en FC Bayern München. Pfaff was in de jaren 80 de eerste doelman van de Rode Duivels. Na zijn voetbalcarrière kreeg hij samen met zijn familie een programma: De Pfaffs, een Vlaamse realityserie waarin de doelman en zijn familie gevolgd werden. Jean-Marie kreeg de bijnaam El Sympatico, omdat hij naast de voetbal veel tijd vrijmaakte voor zijn fans.

Jean-Marie Pfaff, de legendarische doelman met zijn opvallende krullen en spectaculaire speelstijl, genoot wereldwijd erkenning als een van de beste keepers ooit. In 1978 ontving hij de Gouden Schoen en werd hij door het IFFHS uitgeroepen tot wereldkeeper van het jaar. Zijn carrière omvatte niet alleen succes op het veld, maar ook een periode als trainer bij KV Oostende in de jaren 90.

Afkomstig uit een gezin van 12 kinderen, met een Nederlandse moeder en een Belgische vader, groeide Jean-Marie op in een woonwagen. Zijn jeugdjaren bij Eendracht Aalst en later SK Beveren vormden het begin van een indrukwekkende loopbaan. In Beveren werd Pfaff de eerste doelman en behaalde de club in 1978 voor het eerst de Beker van België.

In de zomer van 1982 maakte hij zijn overstap naar de Duitse topclub Bayern München. Zijn spectaculaire stijl en opmerkelijke interviews in zowel Duits als Nederlands maakten hem niet alleen geliefd bij supporters, maar zorgden ook voor internetroem. Pfaff, bekend om zijn vaardigheden in het stoppen van strafschoppen en indrukwekkende duiksprongen, liet een blijvende indruk achter in de wereld van het voetbal.

 

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jean-Marie Pfaff inhuren als spreker?

Jean-Marie kan als geslaagd topsporter en zakenman boeiende koppelingen maken tussen het bedrijfsleven en de sport. Hij is een graag geziene gast voor actes de présences, penalty schieten en voetbalworkshops. Zijn presentaties draaien rond het thema: “Nummer één worden en nummer één blijven”.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jean-Marie Pfaff

Wat klanten zeggen over
Jean-Marie Pfaff

Sprekers zoals Jean-Marie Pfaff

Jean-Marie Pfaff boeken?