Eddy Planckaert

Voormalig wielrenner

Eddy Planckaert was een zeer geliefd profwielrenner en afkomstig uit een echte wielerfamilie. Tot zijn grootste successen behoorden twee zeges in de Omloop Het Volk, de Brabantse Pijl, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Na zijn carrière kwam er op VTM een Vlaamse realitysoap over de familie van Eddy. Het programma kreeg de naam ‘De Planckaerts’ en ging over het dagelijkse leven van hem en zijn familie.

Biografie

Eddy Planckaert, geboren in 1958, komt uit een echte wielerfamilie, want onder andere zijn twee oudere broers waren ook profwielrenner. Hij behaalde twee zeges in Omloop Het Volk, de Brabantse Pijl, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix! Daarnaast staan er nog tal van overwinningen op zijn naam. Hij won namelijk enkele etappes in de Tour de France, Vuelta en in de Giro d’Italia. In 1988 veroverde hij de groene trui in de Ronde van Frankrijk, wat ongetwijfeld één van de mooiste momenten uit zijn carrière was! Na zijn carrière kwam er op VTM een Vlaamse realitysoap over de familie van Eddy. Het programma kreeg de naam ‘De Planckaerts’ en ging over het dagelijkse leven van hem en zijn familie. In 2015 vestigde hij het werelduurrecord op een houten fiets in Rochefort

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Eddy Planckaert inhuren als spreker?

Als voormalig wielrenner is Eddy Planckaert beschikbaar als moderator en voor het geven van presentaties op basis van interview. Hierin vertelt hij uitgebreid over zijn ervaringen in het wielrennen, het belang van teamwork en doorzettingsvermogen. Als geen ander weet hij wat er nodig is om de top te bereiken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Eddy Planckaert

Wat klanten zeggen over
Eddy Planckaert

Sprekers zoals Eddy Planckaert

Eddy Planckaert boeken?