Félix Denayer

Olympisch Kampioen Hockey

Félix Denayer is een viervoudige Olympiër, tijdens de Spelen van 2008, 2012, 2016 en het historische jaar 2020 waarin de Red Lions de gouden medaille veroverden. In 2018 behaalde het hockeyteam onder zijn leiding als eerste Belgische team de World Cup in een Olympische discipline. Félix is ook de aanvoerder van KHC Dragons, zijn clubteam dat zes nationale titels en vier Europese medailles heeft veroverd. Tweemaal werd Félix Denayer uitgeroepen tot beste speler van de competitie, en in 2017 ontving hij de prijs voor student-atleet van het jaar.

Tussen 2008 en 2016 combineerde Félix Denayer zijn hockeycarrière met economische studies aan de Universiteit Antwerpen. Hij hecht veel waarde aan zowel toegewijd student als atleet zijn en gelooft in het behalen van succes, zowel op als buiten het veld.

Na de Olympische Spelen van 2016 werkte Félix een tijd als financieel accountant bij Deloitte. Hoewel hij werk en hockey in balans kon houden, koos hij er na anderhalf jaar voor om zich weer volledig op hockey te richten, met de droom om Wereldkampioen te worden. Zijn toewijding aan deze droom resulteerde op 16 december 2018 in het behalen van de eerste wereldtitel, het bereiken van de nummer één positie in de wereld en het uitroepen tot Belgisch sportteam van het jaar.

Op dezelfde dag, een jaar eerder, trouwde Félix met de liefde van zijn leven. In 2020 behaalde hij met de Red Lions de gouden Olympische medaille in Tokyo. Voor de toekomst streeft hij ernaar zijn passie te combineren met nieuwe uitdagingen, maar tot nu toe waardeert hij elk moment als hockeyer en geniet hij van de reis tussen zijn doelen. “Enjoy the ride between your goals!”

"Enjoy the ride between your goals!"

Félix ontdekte zijn passie voor hockey toen hij vijf jaar oud was. Sinds die dag heeft hij altijd gespeeld voor de naar zijn mening mooiste club ter wereld, KHC Dragons. Op zestienjarige leeftijd betrad hij voor de eerste keer het veld met het eerste team van de mannen. Het duurde een aantal jaren, maar sinds 2010 zijn ze het meest succesvolle team van België, met 6 competitietitels en 4 Europese medailles.

Zijn verhaal met de Belgische Red Lions begon al in 2007, na hun kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Dankzij de begeleiding van meer ervaren spelers en coaches die in zijn potentieel geloofden, werd hij vrij snel opgepikt door de Red Lions. Slechts zes maanden na zijn toetreding tot het team speelde hij zijn eerste Olympische Spelen op 18-jarige leeftijd. Het was een inspirerende ervaring en voedde zijn droom om op een dag op een groot evenement op het podium te staan.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Félix Denayer inhuren als spreker?

In zijn presentatie vertelt Félix over de Belgische Red Lions en hun weg naar succes. Félix deelt hierbij verschillende verhalen over de ups & downs op weg naar de historische Olympische gouden medaille.

“De carrière van een professionele atleet is één van de grote leermeesters en één van de grote inspiraties van het leven. Ik geloof dat ons verhaal waardevol is om te delen vanwege de vele parallellen tussen teamsporten en de zakenwereld. Het proces om succes te boeken is een uitdagende reis. Ik wil graag enkele van mij ervaringen delen om je te inspireren om een aantal van je toekomstige uitdagingen aan te gaan en je toekomstige doelen te bereiken”.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Félix Denayer

Wat klanten zeggen over
Félix Denayer

Sprekers zoals Félix Denayer

Félix Denayer boeken?