Dominic Rossi

Professionele Individuele Coach en Oprichter Corodo

Dominic Rossi is oprichter van Corodo, waar hij als individuele high performance coach talentvolle en internationale professionele topsporters, ondernemers en artiesten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling. Hij is ook auteur van het boek ‘Feedback geven en krijgen’ voor coaches en leidinggevenden met een hart voor groei.

Vanaf zijn jeugd was Dominic al begaan met de vraag hoe hij anderen kan inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Hij zag te vaak mensen om hem heen die hun talenten onbenut lieten omdat ze een te laag zelfbeeld hadden, terwijl er niemand was die hen hielp om hun verborgen vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Als sportcoach met twintig jaar ervaring heeft hij inmiddels honderden sportlui, amateurs en professionals begeleid in hun groeiproces, als sporter en als mens. Zo heeft hij met vallen en opstaan geleerd dat zijn manier van coachen een cruciale sleutel is voor hun succes. Hij legt de nadruk op individuele coaching , want een team kan pas succesvol zijn als ieder individu het beste uit zichzelf geeft en zo elkaar positief uitdaagt om samen verder te groeien.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dominic Rossi inhuren als spreker?

Dankzij zijn ervaring als individuele high performance coach, geeft Dominic keynotes en presentaties rond coaching en het ontdekken en ontwikkelen van talent. Goede coaching begint met empathie: je eigen perspectief als teamleider loslaten en je helemaal inleven in het perspectief van je teamlid: Wat kan die persoon goed? Wat heeft hij nodig om dat talent ten volle te ontwikkelen? Hoe bouw je een sterke vertrouwensband op om optimaal samen te werken? Wat is de essentie van leren door ervaring ? Wat is een verschil tussen een doe instructie en een bewustzijnsinstructie? Hoe creëer je de juiste voedingsbodem voor opbouwende feedback? Op al deze vragen kan Dominic samen met jullie zoeken naar gepaste duurzame principes.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dominic Rossi

Wat klanten zeggen over
Dominic Rossi

Sprekers zoals Dominic Rossi

Dominic Rossi boeken?