Emmanuel Vanluchene

Zwemmer

Emmanuel Vanluchene is een gekend zwemmer die gespecialiseerd is in rugslag. Hij heeft verschillende Belgische records op zijn naam staan. In 2012 schreef hij samen met Dieter Dekoninck, Jasper Aerents en Pieter Timmers een stukje geschiedenis door zich te plaatsen voor de finale van de 4x100m vrijslag op de Olympische Spelen. Eind 2018 maakt hij de overgang van het zwembad naar de triatlon.

Emmanuel Vanluchene is een gekend zwemmer en gespecialiseerd in rugslag. 2011 was het jaar waarin Emmanuel zichzelf en België op de kaart zette in de zwemwereld. Hij won dat jaar samen met Francois Heersbrandt, Jasper Aerents en Louis Croenen een bronzen medaille op de 4x50m vrije slag op het EK kortebaan. Eén jaar later, in 2012, schreef Emmanuel samen met Dieter Dekoninck, Jasper Aerents en Pieter Timmers een stukje geschiedenis op de Olympische Spelen 2012 door zich te plaatsen voor de finale van de 4x100m vrije slag. In de finale werden ze uiteindelijk achtste. Emmanuel besloot in 2016 om niet deel te nemen aan het EK omdat hij zich volledig wilde concentreren op de Olympische Spelen 2016. Ook op deze Spelen zwom hij de finale op de 4x100m met het estafetteteam en ging het team uiteindelijk naar huis met een zesde plaats! In 2018 besloot hij te stoppen als professioneel zwemmer en over te stappen naar de triatlon.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Emmanuel Vanluchene inhuren als spreker?

Emmanuel is inzetbaar voor het geven van zwemclinics en presentaties op basis van vraag en antwoord. Tijdens zijn presentaties spreekt hij over het hebben van een droom en de ijzeren wil om het beste uit jezelf te halen. Samen, met een team om je heen, kunnen werken naar een individueel doel, dan sta je sterker dan ooit! Dankzij zijn prachtige resultaten weet hij als geen ander zwemclinics te geven over de techniek van de verschillende zwemstijlen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Emmanuel Vanluchene

Wat klanten zeggen over
Emmanuel Vanluchene

Sprekers zoals Emmanuel Vanluchene

Emmanuel Vanluchene boeken?