Eline Berings

Sportpsychologe en voormalig hordeloopster

Eline Berings, Belgische hordeloopster, is tienvoudig Belgisch kampioene en won in 2009 op ditzelfde onderdeel de Europese indoortitel. In haar voorbereiding op Rio 2016, wat haar tweede Olympische Spelen zouden worden, scheurde ze haar kruisbanden waardoor ze een kruis moest maken over de Spelen.

Eline Berings, Belgische hordeloopster, is tienvoudig Belgisch kampioene en won in 2009 op ditzelfde onderdeel de Europese indoortitel. Als energiek en sportief kind leerde Eline Berings op haar 10 jaar atletiek kennen. Op haar 14de leerde ze hordenlopen en op haar 16 jaar nam ze deel aan haar eerste Wereldkampioenschap in Canada. Daar had ze de smaak te pakken en droomde ze van een grote internationale carrière. Gebeten door de sport en geïnspireerd door haar grote idolen ging ze steeds harder trainen. Ze werd 2x Europees kampioen, werd een Olympiër, nam ze deel aan 22 internationale kampioenschappen en liep ze tal van Belgische records van de tabellen. Eline reisde de wereld rond en ontmoette tal van boeiende, inspirerende en gepassioneerde mensen. Daarnaast leerde ze ook de andere kant van topsport kennen. Ze raakte tweemaal heel ernstig geblesseerd (voorste kruisband gescheurd), waardoor ze de Olympische Spelen miste, haar profcontract verloor en haar sponsorcontracten afliepen. Maar het energieke en sportieve kind in Eline stond op en ze vocht terug! Zij is met haar top-sportcarrière door gegaan tot 2021.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Eline Berings inhuren als spreker?

Eline Berings is inzetbaar voor keynotes. De thema’s waarover zij spreekt zijn: high perfomance habits, well-being and high performance en high-performance systems. Daarnaast is ze als motivatiespreker inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van vraag en antwoord. Deze gaan over diverse onderwerpen in verband met topsport en/of sportpsychologie zoals de weg naar succes, omgaan met falen, intrinsieke motivatie in een wereld van presteren, effectieve communicatie en van visualiseren tot realiseren. Eline heeft een master in de klinische psychologie aan de UGENT afgerond, ook heeft ze de getuigschrift praktijkgerichte sportpsychologie KUL.

Eline is als sportpsychologe actief bij BEL7 het nationale rugby team vrouwen, de Vlaamse Atletiekfederatie en bij de RBFA onder-17 meisjes. Met haar eigen praktijk vindt zij het belangrijk om atleten, trainers, teams en clubs te ondersteunen met haar ervaringen en kennis.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Eline Berings

Wat klanten zeggen over
Eline Berings

Sprekers zoals Eline Berings

Eline Berings boeken?