Servaas Bingé

Arts en ondernemer

Servaas Bingé is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal (2016 – 2019) legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Tevens is Servaas ondernemer in hart en nieren en probeert hij de mensen zelf aan de slag te zetten voor het creëren van een gezonde levensstijl.

"Net zoals een goede coach zichzelf overbodig maakt, zo moet een dokter dat ook doen"

Servaas Bingé is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal (2016 – 2019) legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Hiernaast werkt hij aan een startup die inzet op medisch verantwoorde healthcoaching. Daarnaast zet hij zijn schouders onder ‘Emma’, een Gentse startup die preventieve zorg en gerichte health-coaching laagdrempeliger wil maken.

Zijn verleden als muzikant bewijst dat hij zich thuis voelt op het podium. Hierdoor maakt hij zijn presentaties erg aangenaam en inspirerend om te volgen. Servaas is bereikbaar voor vragen nadien.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Servaas Bingé inhuren als spreker?

Servaas Bingé deelt in zijn presentatie ’16:8: Over vasten en voeding’ een goed onderbouwde methode waarmee je de juiste mindset kunt creëren om je voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding de aandacht te geven die het verdient. De aanpak is eenvoudig maar rigoureus: gedurende 10 dagen eet je alleen wat op De Lijst staat, de eliminatiefase genoemd.

Leef bewust, onderzoek jezelf en neem de regie over je gezondheid; dat is het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Na het succesvol uitbrengen van zijn eerste boek, volgde boek 2: ‘Nooit meer naar de dokter’. De kern van elke lezing is de ‘Healthitude’, een samenvoeging van ‘Health’ en ‘Attitude’: de houding en dagelijkse keuzes die we maken voor onze gezondheid. Servaas Bingé moedigt zijn luisteraars aan om zelf actief aan de slag te gaan met hun gezondheid en biedt daarbij de benodigde instrumenten aan. Zijn no-nonsense benadering en begrijpelijke uitleg maken complexe gezondheidsthema’s toegankelijk. Met humor en creativiteit heeft hij velen wijzer gemaakt in de ingewikkelde wereld van ideale gezondheid.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Servaas Bingé

Wat klanten zeggen over
Servaas Bingé

Sprekers zoals Servaas Bingé

Servaas Bingé boeken?