Michaël Verschaeve

Sport- en prestatiepsycholoog

Michaël Verschaeve is een Belgische sportpsycholoog uit Gent. In zijn praktijk en op club- en federatieniveau werkt hij met professionele topatleten, jonge beloften en amateursporters. Hij is actief in individuele sporten (zwemmen, fietsen, atletiek (marathon, ultrarun), tennis, skating) en in teamsporten zoals voetbal.

In 2007 behaalde hij het Licentiaat (Master) in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent. Daarna verkreeg hij een Pedagogisch Bekwaamheidsbewijs (lerarenopleiding) en volgde de specialisatie praktijkgerichte Sportpsychologie aan de KUL. Als sportpsycholoog kwam hij in aanraking met diverse individuele sporten (zwemmen, wielrennen…) en teamsporten (voetbal, volleybal, …)

Verder is Michaël een mentale coach voor muzikanten en performers, wat voortvloeit uit zijn ervaring als muzikant. Hij specialiseert ook in het gebruik en de functie van muziek in sport

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Michaël Verschaeve inhuren als spreker?

Sommige atleten presteren super onder druk, andere gaan er volledig aan ten onder. Michaël Verschaeve neemt een blik op de individuele verschillen tijdens prestaties. Wat is je ideale stress level? Hoe kan ik mijn stress level aanpassen om mijn prestatie te verbeteren? Hoe geraak ik in een ‘flow’ tijdens een wedstrijd? Hij zoomt ook in op goal setting om je mindset ten opzichte van wedstrijden te verbeteren.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Michaël Verschaeve

Wat klanten zeggen over
Michaël Verschaeve

Sprekers zoals Michaël Verschaeve

Michaël Verschaeve boeken?