Manon Claeys

Paralympisch atleet

"Gaat het niet zoals het moet, moet het maar zoals het gaat … maar gaan moet het. Je bent pas verloren als je opgeeft."

Amper vijf jaar oud was Manon Claeys uit Maldegem toen ze voor het eerst op een pony kroop in de ponyclub van Oedelem-Beernem. De passie voor paarden kreeg ze mee van haar grootvader, die een smederij had voor boerenpaarden.

In 2007, op dat moment was ze een begenadigd amazone in de reguliere competities, viel Manon Claeys van haar paard bij het opstappen. Na een lange revalidatie moest Manon verder met een halfzijdige verlamming aan haar rechterlichaamshelft, maar dat weerhield haar niet om opnieuw te starten in de dressuur. In 2016 nam ze voor het eerst deel in het Para-equestriancircuit met haar paard San Dior.

Manon kon in Graad IV een zilveren medaille winnen op het Europees kampioenschap in 2017. Ze wil elke dag met veel plezier op haar paard kruipen en is ervan overtuigd dat de resultaten dan vanzelf volgen. “Je bent pas verloren als je opgeeft”, zegt ze.

Manon nam deel aan de Paralympische Spelen in Tokyo en beleefde daar hét hoogtepunt in haar carrière tot dusver: ze won een bronzen medaille in zowel de individuele proef als in de freestyle.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Manon Claeys inhuren als spreker?

Nodig Manon uit als spreker voor jouw evenement en laat je publiek inspireren door haar energieke en motiverende presentatie. Ontdek hoe haar unieke verhaal mensen kan aanzetten tot actie, zelfverbetering en het overwinnen van obstakels. .

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Manon Claeys

Wat klanten zeggen over
Manon Claeys

Sprekers zoals Manon Claeys

Manon Claeys boeken?