Hannelore Vens

Beklimmer van Machu Picchu op 2 bovenbeenprothesen

Iedereen heeft wel eens een donkere periode in haar/zijn leven. Maar hoe je hiermee omgaat, is voor iedereen anders. Hannelore raakte op 24 jarige leeftijd zwaar verminkt op weg naar haar werk. Ze kwam in een rolstoel terecht en dacht dat sporten niet meer mogelijk was. Maar niets is minder waar. 5 jaar na haar ongeval had ze al meer verschillende sporten uitgeprobeerd dan de eerste 24 jaar van haar leven.

"When your legs are tired, walk with your heart"

Hannelore groeit op in Brugge in een hecht gezin. Op haar 18de ging ze Handelswetenschappen studeren in Gent. In 2012 studeerde ze af als Master Strategisch Management. Sport is altijd een rode draad door haar leven geweest, want een dag niet gesport is een dag niet geleefd volgens Hannelore. Lopen, zwemmen en fietsen deed ze het liefst. Tijdens haar studies werkte ze na een intensieve opleiding als Redder aan Zee tijdens de zomermaanden. In 2014 sloeg het noodlot toe. Op weg naar haar werk viel ze van het perron en raakte haar beide benen kwijt onder de aankomende trein. In een fractie van een seconde kon deze eens zo zelfstandige vrouw plots niets meer. 8 operaties waren nodig om haar op te lappen. Maar haar eerste vraag toen ze bij bewustzijn kwam, was: ‘Zal ik ooit nog kunnen sporten?’

Na 3 maanden verhuisde ze naar het revalidatiecentrum van het Universitair Ziekenhuis in Gent. Daar leerde ze met een rolstoel rijden en met prothesen wandelen. Al snel werd ze het gezicht van verschillende campagnes die mensen met een beperking onder de aandacht brengen. Je zag haar misschien al in publicaties van De Warmste Week, Het Rode Kruis, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, De Standaard, Libelle, Flair, Dag Allemaal, Primo, Paralympic Team Belgium, G-sport Vlaanderen, ZEB, Lola Liza, thesissen van 10tallen studenten, lesboeken voor lagere en middelbare scholen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Hannelore Vens inhuren als spreker?

Hannelore Vens sprak al heel vaak op scholen om jongeren te doen inzien dat ook na een tegenslag het leven nog zin heeft.

Sport is voor Hannelore cruciaal om alle mentale en fysieke pijn een weerwoord te bieden. De kans die ze kreeg in 2018 om mee te trainen met het Paralympisch zwemteam van België greep ze met beide handen. Was Corona er niet geweest, dan zou ze nu nog aan het trainen voor de volgende Paralympische Spelen. Ook al is ze nu gestopt als topsporter, sport blijft de rode draad in haar dagelijks en professioneel leven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hannelore Vens

Wat klanten zeggen over
Hannelore Vens

Sprekers zoals Hannelore Vens

Hannelore Vens boeken?