Peter Genyn

Rolstoelracer en Gouden Paralympiër

Op 16-jarige leeftijd brak Peter Genyn zijn nek na een duikongeval, wat resulteerde in verlamming. In plaats van bij de pakken te blijven zitten vond Peter zijn uitlaatklep in de sport en startte hij met rolstoelrugby. Hij bereikte de top en nam deel aan de Paralympische Spelen in zowel 2004 als 2012. Het lot sloeg echter opnieuw toe toen een complexe beenbreuk een vroegtijdig einde betekende voor zijn rugbycarrière.

Vastberaden om door te gaan, maakte Peter de overstap naar de rolstoelsprint. Dit leidde tot indrukwekkende successen, waaronder twee gouden medailles op de Paralympische Spelen in Rio 2016. Zijn verhaal is een krachtige getuigenis van veerkracht, doorzettingsvermogen en het vermogen om op te staan na tegenslagen

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Peter Genyn inhuren als spreker?

Peter geeft presentaties en interviews over hoe je steeds verder moet in het leven. Dit op basis van zijn ervaringen als Paralympische topsporter. Daarnaast geeft hij workshops. Dit gaande van zelf ervaren hoe het is om te rijden in een ADL rolstoel, een sportrolstoel of wheeler.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Peter Genyn

Wat klanten zeggen over
Peter Genyn

Sprekers zoals Peter Genyn

Peter Genyn boeken?