Lieven Van Linden

Biohacker, High Performance Coach en Ultraloper

Lieven is altijd gepassioneerd geweest in het zoeken naar nieuwe manieren om zijn eigen prestaties en die van anderen te maximaliseren, op een duurzame manier. Het lopen van extreme ultramarathon wedstrijden over de hele wereld brachten hem de ervaringen om niet enkel zijn eigen weg te vinden naar een optimale levensstijl, maar om ook bedrijfsleiders bij te staan in het vinden van de balans tussen presteren en herstellen. Nu helpt hij via zijn bedrijf Built For Endurance andere leiders richting een gezond, performant en duurzaam leven.

"Suffering is temporary, giving up forever"

Lieven is afgestudeerd als industrieel ingenieur en heeft in 2018 zijn opleiding aangevuld met een Executive MBA bij Vlerick Business School. De eerste 10 jaar van zijn carrière heeft hij gewerkt voor een internationaal Belgisch familiebedrijf waarbij hij de wereld afreisde in verschillende management posities.
Als freelance consultant is hij nadien diverse beursgenoteerde bedrijven gaan ondersteunen als project manager en zo was hij betrokken in het optimaliseren van mens en organisatie.
Zijn passie voor zingeving, persoonlijke ontwikkeling en het opzoeken van fysieke en mentale grenzen hebben hem gebracht tot het lopen van extreme ultramarathons over heel de wereld. Het was uiteindelijk de kracht van ademhaling en ijskoud water die ervoor zorgden dat hij terug in contact kwam met zijn eigen lichaam en zijn doel in het leven. Hij is zich gaan omscholen tot Wim Hof Instructeur en gaan verdiepen in de wetenschap van de orthomoleculaire geneeskunde en de intermittent living principes. Hij richtte vervolgens Built For Endurance op, het bedrijf waarmee hij leiders helpt in het optimaliseren van hun energie en performantie.
Als spreker, ultraloper, biohacker en ondernemer deelt hij graag ervaringen en inzichten met mensen om ze te inspireren tot het maximaliseren van hun energie in het leven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Lieven Van Linden inhuren als spreker?

Lieven kan met zijn wetenschappelijke achtergrond en ervaringen in het bedrijfsleven als consultant de brug maken tussen zijn persoonlijke verhalen en de context van het bedrijfsleven. Hij gebruikt inzichten uit de neurowetenschappen en de orthomoleculaire geneeskunde en vertaalt die naar heldere kapstokken voor mensen om met gedragsverandering aan de slag te gaan.
Of het nu gaat om het verhogen van veerkracht, het doen dalen van absenteisme of het zoeken naar de juiste manieren om welzijn strategisch te integreren in je bedrijfsvoering, vanuit zijn passie inspireert Lieven zowel medewerker als zaakvoerder of CEO.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Lieven Van Linden

Wat klanten zeggen over
Lieven Van Linden

Sprekers zoals Lieven Van Linden

Lieven Van Linden boeken?