Johan Museeuw

Voormalig wielrenner

Voormalig wielrenner Johan Museeuw kreeg tijdens zijn actieve carrière de bijnaam ‘De Leeuw van Vlaanderen’. De in sprint gespecialiseerde Johan Museeuw begon in 1988 op 23-jarige leeftijd met professioneel wielrennen. Hij bleef tot en met 2004 de wielersport mee domineren, vooral in de eendags klassiekers: De Ronde van Vlaanderen en Parijs – Roubaix.

"Het is belangrijk ploegmaats te hebben, want het is meer tegen wind rijden dan met wind"

Johan Museeuw, beter bekend als ‘De Leeuw van Vlaanderen’, was een voormalig wielrenner wiens sprintvaardigheden hem tot een opvallende verschijning maakten in het peloton. Zijn professionele wielercarrière begon in 1988 bij de ploeg ADR onder leiding van ploegleider José De Cauwer. Museeuw behaalde zijn eerste grote overwinning in 1989 tijdens een etappe in de Ronde van België.

In 1990 maakte hij de overstap naar de Lotto-ploeg, waar hij tot 1992 reed en in 1991 een indrukwekkende tweede plaats behaalde in de Ronde van Vlaanderen. Als kopman van de Italiaanse ploeg GB-MG behaalde Museeuw in 1993 zijn eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Zijn palmares omvat ook een wereldtitel, overwinningen in noordelijke klassiekers, twee keer het kampioenschap van Zürich en de Amstel Gold Race.

Met elf wereldbekeroverwinningen vestigde Johan Museeuw een record.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Johan Museeuw inhuren als spreker?

Ontdek de fascinerende wereld van het wielrennen met Johan Museeuw! Als voormalig wielrenner deelt hij zijn ervaringen en inzichten tijdens interactieve sessies gebaseerd op exclusieve interviews. Laat Johan je meenemen in de spanning, uitdagingen en triomfen van het wielrennen.

Daarnaast biedt Johan Museeuw zijn expertise aan voor fietsclinics, waarbij hij zijn technische kennis deelt en waardevol advies geeft. Of het nu gaat om het begeleiden van recreatieve fietstochten, het verstrekken van technisch advies aan een wielerploeg, of het toevoegen van een unieke touch aan bedrijfsevenementen, Johan zorgt voor een meerwaarde die iedereen aanspreekt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Johan Museeuw

Wat klanten zeggen over
Johan Museeuw

Sprekers zoals Johan Museeuw

Johan Museeuw boeken?