Roger De Vlaeminck

Voormalig wielrenner, veldrijder en ploegleider

Voormalig Belgisch wielrenner en veldrijder was in de jaren ’70 een van de beste renners in de jaarlijkse wielerklassiekers, waaronder Parijs-Roubaix. Roger reed deze klassieker maar liefst veertien keer uit waarvan hij er vier won. Niet voor niets kreeg hij daarom de bijnaam Monsieur Paris-Roubaix. Naast wegwielrennen behaalde Roger de Vlaeminck ook zijn successen in het veldrijden.

Roger de Vlaeminck wordt met 177 zeges op de weg en 74 zeges in het veld gezien als één van de beste Belgische renners ooit. Roger was een echte klassiekerrenner. In totaal reed hij 69 klassiekers waarvan hij 32 keer in de top vijf eindigde en elf keer eerste werd. Met vier keer de winst op Parijs-Roubaix wordt Roger dan ook Mister Paris-Roubaix genoemd. Na zijn triomfantelijke profcarrière is Roger ploegleider en trainer geweest. Deze laatste functie had Roger bij de Zimbabwaanse wielerbond, waar hij op zoek ging naar de vijf grootste talenten in het veldrijden, die mee mochten komen naar België. De vijf renners verbleven voor drie maanden in gastgezinnen, terwijl ze door hem getraind werden. Televisiezender VTM maakte er zelfs een programma van ‘Allez Allez Zimbabwe’. Met 800.000 kijkers per uitzending werden de Afrikanen geliefd bij het Belgische publiek. Roger vertelt u graag meer over deze periode aan de hand van diverse smakelijke anekdotes. Tegenwoordig is Roger nog vooral actief als analist van wielerrondes op de weg en in het veld.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Roger De Vlaeminck inhuren als spreker?

Roger de Vlaeminck is één van de beste renners die België ooit gekend heeft. Hij heeft dan ook erg veel ervaring in het profwielrennen. Op basis van interview neemt Roger het publiek op geheel eigen wijze mee in de wereld van de wielersport. Hierbij legt hij een link tussen het wielrennen van vroeger en het hedendaagse wielrennen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Roger De Vlaeminck

Wat klanten zeggen over
Roger De Vlaeminck

Sprekers zoals Roger De Vlaeminck

Roger De Vlaeminck boeken?