Elfje Willemsen

Voormalig Bobsleester

Elfje Willemsen is een voormalig Belgische bobsleester en speerwerpster. Na haar carrière als speerwerpster stapte ze over naar het bobsleeën als pilote van de Belgian Bullets. Ze nam hierbij drie keer deel aan de Olympische Winterspelen, kroonde zicht tot Vice-Europees Kampioen en behaalde vier zilveren medailles op de Wereldbeker.

Elfje Willemsen werd geboren te Turnhout op 11 januari 1985. In haar jeugd deed ze aanvankelijk aan atletiek en volleybal, met meerdere Belgische records en nationale titels speerwerpen bij de jeugdcategorieën. In 2005 kwam ze in het bobsleeën terecht na een experiment van Canvas.  Elfje werd pilote van een tweemansbob in de internationale bobsleesport. Na jaren van hard trainen volgde een eerste hoogtepunt in 2009. Tijdens de wereldbekerwedstrijd van Winterberg haalde ze de BOIC-limiet om deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver. Elfje werd ieder jaar beter en op de volgende Winterspelen in 2014 van Sotsji werd ze 6. In 2016 behaalde ze een zilveren medaille op het EK bobsleeën. Pyeongchang was haar derde en laatste deelname aan de Winterspelen. In december 2018 zette ze een punt achter haar carrière.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Elfje Willemsen inhuren als spreker?

Elfje Willemsen geeft presentaties waarin ze je meeneemt in het succesverhaal van de Belgian Bullets en hun weg naar de Olympische Spelen. Hoe zijn ze erin geslaagd om in een korte periode zo’n goede resultaten neer te leggen en hoe belangrijk was daarbij teamspirit? Verder is ze als voormalig speerwerpster inzetbaar voor initiaties atletiek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Elfje Willemsen

Wat klanten zeggen over
Elfje Willemsen

Sprekers zoals Elfje Willemsen

Elfje Willemsen boeken?