Bart Swings

Olympisch schaatser

Bart Swings is de meest gekende langebaanschaatser en in-line skater van het land. Hij begon zijn carrière als in-line skater, maar maakte in 2010 zijn debuut als professioneel schaatser. Tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018 behaalde hij een zilveren medaille op de massastart. Op dit onderdeel werd hij uiteindelijk ook nog eindwinnaar van de wereldbeker. In 2022 behaalde Bart een gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking. Het was meteen de eerste gouden medaille voor België op de massastart. Het was sinds 1948 geleden dat België nog een gouden medaille wist te pakken op de Olympische Winterspelen.

Bart Swings is de meest gekende langebaanschaatser en in-line skater van het land. In 2010 maakte hij bij een wedstrijd in Nederland zijn debuut als professioneel schaatser. Al snel zette hij enkele Belgische records op zijn naam en won op Europees en mondiaal niveau medailles op verschillende afstanden. Bart Swings kwam in 2014 op de Olympische Spelen in actie, maar tot een medaille kwam het net niet. Naast het schaatsen doet Bart ook nog steeds aan in-line skaten waarbij de focus vanaf 2014 op het schaatsen ligt. Hij haalde op de Olympische Spelen van Pyeongchang een zilveren medaille op de massastart. Op dit onderdeel werd hij uiteindelijk ook nog eindwinnaar van de wereldbeker.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Bart Swings inhuren als spreker?

Bart Swings is inzetbaar voor het geven van presentaties en clinics. Tijdens een interactieve presentatie geeft hij op basis van interview een antwoord op al je vragen. Daarnaast verzorgt Bart Swings ook schaatsclinics waarin hij zijn eigen tips en tricks met je deelt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bart Swings

Wat klanten zeggen over
Bart Swings

Sprekers zoals Bart Swings

Bart Swings boeken?