Hanna Mariën

Voormalig Olympisch kampioen Atletiek en Bobsleester

Hanna Mariën is een voormalig Olympisch sprintster en bobsleester. Samen met Kim Gevaert, Olivia Borlée en Élodie Ouédraogo behaalde ze een gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking en een bronzen medaille op het WK 2007, telkens met de Belgische 4 x 100 meter estafetteploeg. In 2012 zette Hanna een punt achter haar atletiekcarrière, maar de gedrevenheid in het presteren en uitvoeren van topsport kon ze niet achter haar laten. Daarom vormde ze samen met Elfje Willemsen de Belgian Bullets, het nationale bobsleeteam, en gingen ze naar de Olympische Winterspelen 2014.

Hanna Mariën is een voormalig sprintster en bobsleester. Al van op jonge leeftijd bleek Hanna een geboren sprintster te zijn. Ze won namelijk al op haar zestiende een eerste nationale titel waarna er nog velen volgden. Later vormde ze samen met Kim Gevaert, Élodie Ouédraogo en Olivia Borlée de Belgische 4×100-ploeg. Met deze ploeg wonnen ze een bronzen medaille op het wereldkampioenschap 2007. Daarna behaalden ze op de Olympische Spelen 2008 zilver. Acht jaar later, in 2016, bleek een Russische atlete doping gebruikt te hebben, waardoor uiteindelijk de gouden medaille toch nog naar onze vier Belgische meisjes ging! In 2012 zette Hanna een punt achter haar atletiekcarrière, maar de gedrevenheid in het presteren en uitvoeren van topsport kon ze niet achter haar laten. Daarom vormde ze samen met Elfje Willemsen de Belgian Bullets, het nationale bobsleeteam. Ze namen deel aan de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji, waar ze een zesde plaats behaalden. Na de Spelen stopte ze met haar bobsleecarrière en ging aan de slag als personal coach. In 2018 werkte ze als Olympische kampioen mee aan het programma ‘Op de man af’, waarin Saartje Vandendriessche het elke week opneemt tegen een man in een sportieve uitdaging die hij mag kiezen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Hanna Mariën inhuren als spreker?

Hanna Mariën verzorgt bootcamps voor bedrijven en andere organisaties. Deze groepstrainingen houden de fitheid van jou en je medewerkers op peil én zijn bevorderlijk voor de sfeer. Train je met je bedrijf voor een sportevenement? Ook dan kan je op de begeleiding van Hanna rekenen.

Een sportief bedrijf draagt bij aan een gezond bedrijf. Energieke en gelukkige medewerkers zijn nu eenmaal waardevoller dan futloze medewerkers. Hanna geeft groepstrainingen die sportiviteit koppelen aan een toffe groepsdynamiek. Ook als teambuildingsactiviteit mag je het nut van een bootcamp niet onderschatten.

Tijdens haar bootcamps mag je je verwachten aan gevarieerde groepsoefeningen waarbij geen enkel lichaamsdeel vergeten wordt. Natuurlijk pakt ze de specifieke bewegingsbehoeften van jouw bedrijf aan, want elk bedrijf is uniek. Soms zitten de medewerkers de hele dag achter hun computerscherm, terwijl in andere bedrijven zware lichamelijke arbeid wordt geleverd. Een aangepast plan met duidelijke doelen is daarom noodzakelijk, zodat haar sessies aansluiten bij de verwachtingen van jouw bedrijf.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hanna Mariën

Wat klanten zeggen over
Hanna Mariën

Sprekers zoals Hanna Mariën

Hanna Mariën boeken?