Dominique Baeyens

Voormalig bondscoach volleybal

Dominique Baeyens heeft een indrukwekkend palmares op zijn naam als coach in het professionele volleybal. In zijn 25-jarige carrière behaalde hij acht landstitels, drie bekers en één Europabeker. Hij werd achtmaal verkozen tot Coach van het Jaar en was gedurende vier jaar bondscoach. Met passie brengt hij ideeën over bij het publiek. Dominique heeft een master in de lichamelijke opvoeding en heeft vanuit die wetenschappelijke achtergrond zijn trainerscarrière opgebouwd. Dominique gelooft in de kracht van teamwork, maar volgens hem is het ook een kwestie van ‘Coachen met gezond verstand’. Hierdoor is er niemand beter geplaatst om zijn expertise uit de sportwereld rechtstreeks toe te passen op de interne werking en de teamprocessen binnen organisaties en bedrijven.

"Coachen met gezond verstand"

Dominique Baeyens, een icoon in de sportwereld, nam in 2016 afscheid als topcoach en begeleidt nu jonge trainers en atleten aan de topsportschool van Vilvoorde. Met een passie voor sport belandde hij via zijn broer in het volleybal, waar hij als speler begon en later als trainer successen boekte, waaronder de kwalificatie voor het EK in 2016. Bij zijn afscheid benadrukte hij het belang van durven springen op kansen in het leven.

Baeyens was een pionier in psychologische begeleiding binnen het Belgische volleybal. Hij gelooft in innovatie en effectieve communicatie om zelfs kleine verbeteringen te realiseren in de mentale begeleiding van spelers.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dominique Baeyens inhuren als spreker?

In zijn presentaties en workshops deelt Dominique een authentiek verhaal, gebaseerd op zijn rijke ervaring in het coachen van topteams. Hij vermijdt abstracte theorieën en biedt in plaats daarvan een pragmatische visie met waardevolle tips voor elke organisatie.

Dominique benadrukt het belang van toegewijde inzet, discipline, betrokkenheid en effectief leiderschap voor de ontwikkeling van een goed functionerend team. Hoewel er geen magische formule is voor succesvol teamwork, brengt Dominique expertise in teamgedrag en -processen die universeel toepasbaar zijn in samenwerkingsverbanden.

Hij gelooft dat het delen van lessen tussen topteams en bedrijven waardevol is, maar waarschuwt tegen klakkeloos kopiëren. Het vertalen van het topsportverhaal naar de bedrijfswereld vereist een doordachte aanpak, en Dominique staat klaar om deze uitdaging met realiteitszin en ervaring aan te gaan.

Tijdens zijn presentaties en workshops wil Dominique samen met zijn publiek ontdekken welke ideeën en tips specifiek binnen hun context waardevol kunnen zijn.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dominique Baeyens

Wat klanten zeggen over
Dominique Baeyens

Sprekers zoals Dominique Baeyens

Dominique Baeyens boeken?