Bart Wellens

Voormalig veldrijder en ploegleider

Bart Wellens is een voormalig veldrijder die reed voor het wielerteam Telenet-Fidea. Hij werd tweemaal Wereldkampioen, in 2003 en 2004. Tegenwoordig is hij nog steeds actief binnen het veldrijden. Hij is ploegleider van het Steylaerts Cyclocross team.

Biografie

Bart Wellens is een voormalig veldrijder. In het seizoen 2002-2003 behaalde hij tien overwinningen, de wereldbeker en de wereldtitel bij de profs. In het seizoen 2003-2004 beleefde Bart het beste seizoen van zijn carrière. Hij behaalt 23 zeges en dit benadrukt zijn ongekende dominantie. Natuurlijk kende de carrière van Bart ook tegenslagen. Dit komt duidelijk naar voren in het seizoen 2004-2005 waarin zijn ploeggenoot Tim Pauwels overlijdt en hij zelf te kampen krijgt met een infectie in zijn kuit. Daarnaast waren er in dit seizoen nog problemen met de sponsor. In het seizoen 2005-2006 herpakt Bart zich. Hij behaalde acht zeges en een derde plaats tijdens de Belgische kampioenschappen. In 2015 zette hij een punt achter zijn carrière als vedrijder. Tegenwoordig is hij wel nog actief binnen de wereld van het veldrijden als ploegleider van het Steylaerts Cyclocross team.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Bart Wellens inhuren als spreker?

Dankzij zijn jarenlange ervaring als veldrijder is Bart Wellens inzetbaar voor het geven van veldrijd- en fietsclinics. Daarnaast is hij inzetbaar voor presentaties op basis van interview waarbij hij een link maakt naar thema’s als motivatie, omgaan met tegenslagen en talentontwikkeling.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bart Wellens

Wat klanten zeggen over
Bart Wellens

Sprekers zoals Bart Wellens

Bart Wellens boeken?