Adrie van der Poel

Voormalig wielrenner en veldrijder

Adrie van der Poel is een voormalig wielrenner en veldrijder die vanwege zijn harde werk tot grote prestaties is gekomen. Zo wist hij zes keer een grote klassieker op zijn naam te schrijven, heeft hij twee Tour de France etappes gewonnen en is hij wereldkampioen veldrijden geworden. Zijn harde werk heeft wel een keerzijde gekend. Adrie van der Poel is meerdere malen overtraind geweest vanwege te intensieve training.

"Sport, de drijfveer naar een gezonder leven"

Voormalig wielrenner en veldrijder Adrie van der Poel werd in 1959 geboren in Bergen op Zoom. In 1981 brak hij door op de weg door een etappe te winnen in Critérium du Dauphiné en Parijs – Nice. Al snel bleek hij talent te hebben en pakte hij meerdere overwinningen. In 1983 werd hij tweede op het wereldkampioenschap op de weg. Daarnaast pakte Adrie van der Poel in zijn carrière nog o.a. zes klassiekers en twee etappes in de Ronde van Frankrijk. Om tijdens de winter niet stil te zitten besloot Adrie om ook te beginnen met veldrijden. In 1983 pakte hij de zilveren medaille op het NK veldrijden en ook het jaar daarop werd hij tweede. In 1985 maakte hij zijn debuut tijdens het wereldkampioenschap veldrijden en ook daar werd hij tweede. Tussen 1988 en 1991 werd hij vier jaar op rij tweede tijdens het wereldkampioenschap veldrijden. In 1995 besloot hij zich te focussen op het veldrijden en dit pakte het jaar daarop goed uit. In 1996 werd Adrie van der Poel in Frankrijk wereldkampioen veldrijden. Een prestatie die hij niet meer ging overtreffen. In 1999 werd hij nog derde op het WK en een jaar later stopte Adrie van der Poel zijn carrière.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Adrie van der Poel inhuren als spreker?

Voormalig veldrijder Adrie van der Poel is beschikbaar voor het geven van interactieve presentaties en clinics. Tijdens zijn presentatie neemt hij je mee doorheen zijn carrière en die van zijn zoon Mathieu, die ondertussen een indrukwekkende erelijst heeft. Wat moet je er allemaal voor over hebben om aan de top te komen? Wat zijn de mooiste momenten geweest in zijn carrière? Verder ben je voor wielren- of veldrijdclinics aan het juiste adres bij Adrie van der Poel. Als geen ander weet hij wat voor techniek en tactiek er nodig is in de sport.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Adrie van der Poel

Wat klanten zeggen over
Adrie van der Poel

Sprekers zoals Adrie van der Poel

Adrie van der Poel boeken?