Tessa Wullaert

Voetbalster

Tessa Wullaert, een ster in de huidige generatie Red Flames, het nationale voetbalelftal, speelt momenteel voor Fortuna Sittard. Ze heeft indruk gemaakt door maar liefst drie keer de vrouwelijke Gouden Schoen te winnen in de jaren 2016, 2018 en 2019. Als publieke figuur met een breed bereik zet Tessa zich actief in voor maatschappelijke doelen. Ze vervult de rol van ambassadrice voor de Special Olympics, waarbij ze haar warme steun betuigt aan iedereen die betrokken is bij sport.
Tessa Wullaert, geboren op 19 maart 1993, is de spits van het Belgische vrouwenvoetbalteam met rugnummer 25. Haar voetbalreis begon op vijfjarige leeftijd bij FC Wakken, Ingelmunster en Sporting West Harelbeke. Na jeugdteams en een titel met Dames Zultse VV, maakte ze in 2011 haar internationale debuut tegen Rusland.

Wullaert, topscorer van de Red Flames met 42 goals in 89 wedstrijden, heeft een rijke jeugdinterlandgeschiedenis. Na haar successen in België vertrok ze in 2015 naar Duitsland, waar ze met VfL Wolfsburg nationale en internationale titels behaalde. In 2018 maakte ze de overstap naar Manchester City FC en won ze de FA Cup en de WSL Cup.

Tessa is sinds 2019 de kapitein van de Red Flames. Na haar tijd bij Manchester City speelde ze voor RSC Anderlecht en momenteel voor Fortuna Sittard. In 2020 richtte ze haar eigen onderneming op, GRLPWR-voetbalkamp, waar ze jonge meisjes inspireert om hun eigen keuzes te durven maken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Tessa Wullaert inhuren als spreker?

Tessa is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van een vraag-antwoord interview.  Daarnaast kan je Tessa steeds contacteren om clinics te komen geven rond het functioneren in een topsportklimaat, het omgaan met prestatiedruk en werken in een internationaal teamverband. Tot slot is ze beschikbaar om voetbaltechnische workshops te geven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Tessa Wullaert

Wat klanten zeggen over
Tessa Wullaert

Sprekers zoals Tessa Wullaert

Tessa Wullaert boeken?