Sabine Appelmans

Voormalig tennisster

Sabine Appelmans heeft gedurende vele jaren aan de top van de tenniswereld gestaan en was de eerste Belgische tennisster die de top 20 van de wereld bereikte. Na het beëindigen van haar actieve carrière in 2001 bleef ze betrokken bij de sport als commentatrice voor Sporza en Eurosport. Later nam Sabine Appelmans de rol op zich als captain van het Belgische Fed Cup-team.

"Hard work beats talent when talent doesn’t work hard"

Sabine Appelmans, de eerste Belgische tennisster die de top-20 van de wereld bereikte, behaalde haar hoogste notering op de zestiende plaats in 1997. Ze won in totaal 7 titels op de WTA Tour, werd twee keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar in 1990-1991, en nam deel aan drie Olympische Spelen (Barcelona 1992, Atlanta 1996 en Sydney 2000). Na haar carrière in 2001 bleef ze het tennis trouw als commentatrice voor Sporza en Eurosport, en later, van 2007 tot 2011, als captain van het Belgisch Fed Cup team. Actief en sportief gebleven, nam Sabine deel aan kwart triatlons, beklom de Galibier en liep de marathon in Valencia. Ze is ook gezondheidscoach, trainer B tennis en heeft een opleiding gevolgd als personal trainer/functional trainer.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sabine Appelmans inhuren als spreker?

Sabine Appelmans is een enthousiaste inspirerende spreker die je met verhalen uit haar eigen carrière motiveert om het beste uit jezelf te halen. Ze inspireert mensen om op een leuke manier een vitaal leven te leiden met aandacht voor gezonde voeding en beweging. Als topsporter is je lichaam je belangrijkste tool. Maar ook in het dagelijkse leven is een gezonde levensstijl belangrijk. Tijdens Sabine Appelmans haar presentaties, webinars en workshops deelt ze haar geheimen over wat je nodig hebt om gezond te leven en topfit te blijven op de werkvloer. Daarnaast is Sabine Appelmans inzetbaar voor het geven van een actieve tennisworkshop of padelworkshop.

Boost je veerkracht en ga beter om met stress – Keynote/webinar
Leer stress herkennen en veerkrachtiger te worden. Wie veerkrachtig is ervaart meer balans en heeft een positievere kijk op het leven. Elke dag worden we geconfronteerd met stress. Hoe we daarmee omgaan heeft een belangrijke invloed op ons dagelijkse leven. Sabine Appelmans geeft je tips en tricks om beter om te gaan met momenten van stress. Naast een korte theoretische uitleg, krijg je oefeningen die je zelf dagelijks kan toepassen.

Boost je gezonde leefstijl – Keynote/webinar
Slaap, eet, beweeg en relax om optimaal te presteren. Leer om een gezonde leefstijl in te plannen in je drukke bezigheden. Balans vinden tussen inspanning en ontspanning is een must. Gezond eten, drinken, bewegen, een goede nachtrust en positieve gedachten zijn basisbehoeften om met de dagelijkse stress om te gaan, optimaal te kunnen presteren en van het leven te genieten. Sabine Appelmans geeft je graag tips en tricks om op een eenvoudige manier gezonde gewoontes in te plannen. Afsluiten kan met een korte maar efficiënte beweegsessie.

Bovendien kan je Sabine ook boeken voor een padel- of tennisclinic

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sabine Appelmans

Wat klanten zeggen over
Sabine Appelmans

Sprekers zoals Sabine Appelmans

Sabine Appelmans boeken?