Michaël Bultheel

Sportarts en Voormalig professioneel hordeloper

Voormalig professioneel hordeloper Michael Bultheel had als specialisatie de 400m horden. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen (Londen 2012 en Rio 2016) en behaalde hierbij telkens de halve finale. Als sportarts dacht Michael vaak na over hoe sportgeneeskunde en -wetenschap zijn prestaties als atleet konden verbeteren.

Sportarts Michael Bultheel was een Belgische atleet, met als specialisatie de 400m horden. Hij dook in 2009, op 23-jarige leeftijd, voor het eerst onder de magische grens van 50 seconden op dit nummer. Vanaf dat moment besloot Bultheel om zich volledig toe te leggen op hordelopen en professioneel te gaan trainen. Ondertussen wist hij zich reeds tweemaal te plaatsen voor de Olympische Spelen (Londen 2012 en Rio 2016), waar hij telkens strandde in de halve finales. In 2012 mocht Bultheel de Olympische finale van de 4x400m lopen in de estafetteploeg, onder leiding van Jacques Borlée, waarna hij sinds 2013 in het trainingsteam van die laatste zit. In 2018 kondigde hij aan te stoppen met atletiek om zich zo op zijn carrière als arts te richten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Michaël Bultheel inhuren als spreker?

Michael Bultheel is inzetbaar voor het geven van presentaties, workshops, sportieve begeleiding en vraag-antwoord interviews. Dankzij zijn ervaring als sportarts en topsporter vertelt hij graag over zijn eigen belevenissen als mens en atleet, over het leven als topsporter, over hoe je gezond door het leven kan gaan en hoe je een (sportief) doel bereikt. Daarnaast behoort het geven van een clinic hordelopen ook tot de mogelijkheden, alsook het sportief begeleiden van mensen met een specifiek doel voor ogen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Michaël Bultheel

Wat klanten zeggen over
Michaël Bultheel

Sprekers zoals Michaël Bultheel

Michaël Bultheel boeken?