Tia Hellebaut

Voormalig meerkamper en hoogspringster

Tia is een Belgische Olympische legende. In 2008 behaalde ze zowel de WK Indoor titel vijfkamp als een gouden medaille in het hoogspringen op de Olympische Spelen. Doorheen haar carrière werd ze ook verschillende malen Europees kampioene. Nu is ze ambassadrice voor Think Pink, Levensloop Tessenderlo, Born in Africa en revalidatiecentrum Pulderbos.

"Accepteer elkaars verschillen en bewonder elkaars talenten op weg naar het gemeenschappelijk doel"

Geboren op 16 februari 1978 in Antwerpen, is Tia Hellebaut meer dan alleen een naam in de sportwereld. Haar atletische reis begon met het domineren van de vijfkamp op Belgisch niveau in 1996. Een jaar later, in ’97, werd niet alleen haar veelzijdigheid bevestigd, maar ook haar talent als top-hoogspringster.

In 2006 brak Tia internationaal door en werd  Europees kampioen hoogspringen. Vanaf dat moment gooide ze zich volledig in het hoogspringen en sloeg ze maar liefst zes Belgische records aan diggelen. Het jaar 2006 was ook het jaar waarin ze een gouden spike mee naar huis nam.

2007 was niet anders, met een nieuwe titel als Europees kampioene hoogspringen, maar het echte topjaar was 2008. Tia liet meteen zien dat ze in absolute topvorm was door de wereldtitel binnen te halen. De kers op de taart volgde met de Olympische titel in Peking.

Het verhaal van een Antwerpse atlete die de wereld veroverde met haar kracht, veerkracht en ongekende sprongen. Welkom in het rijke verleden van Tia Hellebaut, waar nuchterheid en doorzettingsvermogen de boventoon voeren.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Tia Hellebaut inhuren als spreker?

Tia Hellebaut is inzetbaar voor presentaties over het omgaan met druk, motivatie en doorzettingsvermogen. Verder kan ze, dankzij haar kennis van de hedendaagse atletiek, spreken over de ontwikkeling van de Belgische talenten. Tot slot is ze breed inzetbaar tijdens atletiekworkshops in de verschillende disciplines.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Tia Hellebaut

Wat klanten zeggen over
Tia Hellebaut

Sprekers zoals Tia Hellebaut

Tia Hellebaut boeken?