Elke Weylandt

Operations Manager Lidl-Trek

Hoe houd je je team gemotiveerd en geconnecteerd?”: Als Operations Manager bij een van de meest internationale wielerteams (19 nationaliteiten!) uit de World Tour is Elke Weylandt als geen ander vertrouwd met de uitdagingen die een smeltkroes aan talen en culturen met zich mee kan brengen op het vlak van HR.

"Put people first"

Elke groeide op in een sportief gezin in het Gentse, samen met haar vijf jaar jongere broer, Wouter Weylandt. In navolging van het voorbeeld van hun vader beoefenden ze jarenlang atletiek. Terwijl Wouter de overstap maakte naar het wielrennen, bleef Elke zijn grootste fan en bereidwillige chauffeur. Pas jaren later zette ze zelf de stap naar het recreatieve wielrennen, na een jeugd gewijd aan atletiek.

Na haar studies Romaanse Talen in Gent studeerde ze bedrijfscommunicatie aan de UA en behaalde ze ook een diploma van de lerarenopleiding. Haar loopbaan begon bij Thomas Cook, maar ze keerde snel terug naar de UGent, waar ze 16 jaar lang praktijkassistente en coördinator van het talencentrum was.

In 2014 startte ze Centotto Communications, haar eigen bedrijf, dat ze tot eind 2019 combineerde met haar functie aan de UGent. Sinds 2015 werkt Elke als consultant voor het WorldTour team Lidl-Trek, eerst als press officer en Marketing & Communications Manager, en sinds 2019 als Operations Manager. Als betrokken en gedreven people manager weet ze met haar passie talloze mensen te inspireren.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Elke Weylandt inhuren als spreker?

“Het topje van de ijsberg, het team achter de renner”: In deze lezing heeft Elke het over alles wat voorafgaat aan de overwinning, de vele logistieke, financiële en HR-gerelateerde radertjes die ervoor zorgen dat het grotere geheel soepel draait. Elke Weylandt is een bevlogen spreekster die u kan inschakelen voor lezingen en interactieve workshops rond operations management, wielrennen, crisiscommunicatie en leiderschap.

“You never get a second chance to lead your crisis communication”: Een crisissituatie komt in de meeste gevallen relatief onverwacht, en toch sta je als organisatie onder druk om vlug te communiceren. Snel en strategisch denken is met andere woorden noodzakelijk, want je krijgt geen tweede kans om je standpunt te introduceren en om jouw versie van het verhaal te brengen. De eerste indruk die je nalaat, zal bepalend zijn voor hoe je stakeholders je crisis zullen benaderen. Aan de hand van concrete voorbeelden en situaties, komt Elke tot een aantal algemeen bruikbare tips en strategieën die voor iedere organisatie werkbaar zijn.

“Hoe houd je je team gemotiveerd en geconnecteerd?”: Als Operations Manager bij een van de meest internationale wielerteams (19 nationaliteiten!) uit de World Tour is Elke Weylandt als geen ander vertrouwd met de uitdagingen die een smeltkroes aan talen en culturen met zich mee kan brengen op het vlak van HR. Hoe zorg je ervoor dat in een reizend circus als het professionele wielrennen alle neuzen in dezelfde richting blijven staan? Hou houd je de vinger aan de pols als je sommige medewerkers maar 2 à 3 keer per jaar in levende lijven ziet? Op deze en vele andere vragen biedt Elke een antwoord, vanuit haar ervaring en vanuit een welonderbouwde visie op leiderschap en teambuilding.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Elke Weylandt

Wat klanten zeggen over
Elke Weylandt

Sprekers zoals Elke Weylandt

Elke Weylandt boeken?