Olivier Verhaege

Ultraloper, Ambassador of movement (ASICS) en Accountant

Na bijna 20 jaar ervaring in zowel het ondernemersleven als in het ultralopen stelt Olivier nog steeds vast dat de parallellen tussen beide groot zijn. Het gaat over het durven kiezen, je laten zien op de moeilijke momenten en volhouden. Niks komt vanzelf. Stel jezelf vaker de vraag: Wat als het lukt?

Door met beide voeten in het ondernemersleven te staan en nog bijna iedere dag te lopen voelt Olivier goed aan hoe beide elkaar sterker maken. Fysiek en mentaal.  Herkenbaar voor velen, waardoor extra motiverend en inspirerend. Als Olivier het kan dan ik ook. Net die boodschap wil hij overbrengen.

"Nu of nooit"

In het leven van Olivier Verhaege staan sport en ondernemen centraal. Na het behalen van de diploma’s Licentiaat in de Rechten en een Master in Taxation is Olivier in 2005 gestart bij de big4. Ongeveer 6 jaar later werd de passie voor de sport te groot en maakte hij de switch naar Decathlon waar hij 2 jaar Commercieel Directeur werd voor de loop- en wandelafdeling voor alle winkels in de Benelux. Maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet stromen kan en in 2013 besliste Olivier om terug te gaan naar de fiscaliteit om het kantoor samen met zijn moeder verder uit te bouwen. Vandaag is Olivier bestuurder bij Umain bv, een accountantskantoor met 60 medewerkers, getrouwd en een (trotse) papa.

Naast het professionele leven is de sport een rode draad. Een houvast. Eerst was er tennis en voetbal (22 jaar), daarna kwam het lopen. Vooral binnen deze laatste sport ogen de cijfers best indrukwekkend: 105 marathons (waarvan 42 in 42 weken voor zijn 42everjaardag), 35 ultra runs (waaronder de Spartathlon, een non-stop ultraloop van 246km in Griekenland) en als teken van consistentie: een gemiddelde van 10km per dag tijdens de voorbije 15 jaar. Ondertussen is Olivier al meer dan 3 jaar een ‘Ambassador of movement’ bij ASICS en deelt hij zijn passie via keynotes (gestart in 2016) en boeken (‘Het hoofd weegt zwaarder dan de benen’ uitgegeven bij Standaard Uitgeverij en het 2e boek dat volgt september 2024.

De voorbije jaren is Olivier een veel gevraagd spreker bij bedrijven en sportclubs. Zijn bereidheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan, gedrevenheid en consistentie bij alles wat hij onderneemt zorgen ervoor dat hij als spreker zijn publiek weet te raken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Olivier Verhaege inhuren als spreker?

De dagelijkse contacten met ondernemers als accountant zorgen ervoor dat Olivier van dichtbij voelt wat er leeft bij de KMO’s in Vlaanderen. Door bijna dagelijks de loopschoenen aan te trekken en ook op dat vlak het maximale uit het leven te halen is Olivier goed geplaatst om de dagelijkse realiteit te beschrijven zonder daarbij het grotere doel in het leven uit het oog te verliezen? Hoe zorg je ervoor dat je de vele taken gecombineerd krijgt als recreatieve ambitieuze sporter? Hoe zorg je ervoor dat je op kantoor alles vlot laat draaien zonder het thuisfront uit het oog te verliezen? Hoe hou je je (professioneel/sportief) doel voor ogen? Wat kan je doen om de intrinsieke motivatie te behouden op moeilijke momenten?

Door zich kwetsbaar op te stellen brengt Olivier een persoonlijk en tegelijk zeer herkenbaar verhaal. Supermannen zijn voor stripverhalen, maar als we dagelijks ons best doen kunnen we heel ver komen in het leven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Olivier Verhaege

Wat klanten zeggen over
Olivier Verhaege

Sprekers zoals Olivier Verhaege

Olivier Verhaege boeken?