Evi Van Acker

Voormalig zeilster

Evi Van Acker is een zeilster en behoorde meer dan een decennia tot de wereldtop. Ze werd drie keer Europees kampioene, pakte verschillende WK medailles en won brons op de Olympische Spelen van London. Dankzij deze medaille werd ze uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2012 en kreeg ze de Vlaamse Reus en de Nationale Trofee voor Sportverdienste. In 2017 besloot ze een punt te zetten achter haar topsportcarrière als zeilster. Momenteel is ze Client Success Manager bij Energy Lab waar ze haar passie voor sport en beweging inzet in de bedrijfswereld.

Evi was van kinds af aan een echte waterrat en al snel kreeg ze de zeilmicrobe via haar oudere broer te pakken. Ze behoorde meer dan een decennia tot de wereldtop en werd drie keer Europees kampioene, pakte verschillende WK medailles en won brons op de Olympische Spelen van London. De Olympische Spelen lopen als een rode draad doorheen de indrukwekkende carrière van Evi. In de aanloop naar de Olympische Spelen in Peking in 2008, die ze afsloot op de achtste plaats, brak ze door. Vier jaar later in Londen beleefde ze haar hoogtepunt en behaalde brons. Dankzij deze medaille werd ze datzelfde jaar verkozen tot Sportvrouw van het Jaar en kreeg ze ook de Vlaamse Reus en de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Evi heeft jarenlang topsport en studies gecombineerd en behaalde tijdens haar topsportcarrière een Bachelor in de chemie en een Master in de bio-ingenieurswetenschappen. In 2017 besloot ze een punt te zetten achter haar topsport carrière als zeilster. Momenteel is ze Client Success Manager bij Energy Lab waar ze haar passie voor sport en beweging inzet in de bedrijfswereld.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Evi Van Acker inhuren als spreker?

The Power of Passion:

Evi Van Acker heeft gedurende haar reis naar sportieve successen veel uitdagende situaties doorstaan. Desondanks is ze altijd trouw gebleven aan haar passie, waarbij ze deze ook nog eens combineerde met hogere studies. Door het stellen van doordachte langetermijndoelen, het omringen met de juiste mensen en het leren omgaan met tegenslagen en veranderingen, heeft ze met glans succes geboekt. Bovendien heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden in haar carrière na de sport. In haar lezing vat Evi Van Acker deze reis en de waardevolle lessen op krachtige wijze samen.

The Truth About Food:

Als topsporter en meester in de bio-ingenieurswetenschappen koestert Evi Van Acker een fascinatie voor alles wat met voeding te maken heeft. Ze heeft haar theoretische kennis rijkelijk kunnen toetsen aan de praktijk. In deze keynote onthult ze enkele mythes en hypes die rond gezonde voeding circuleren. Evi keert terug naar de basis: wat is gezonde voeding, waar moeten we op letten, wat is een passende portiegrootte,… Wetenschappelijk onderbouwd voor nauwkeurigheid, en tegelijkertijd boeiend genoeg om begrijpelijk te zijn.

WEBINAR – Food for energy
Moet ik vetarm of koolhydraatarm eten? En hoe zit het met dat keto- of paleodieet? Tegenwoordig is het niet altijd gemakkelijk om te weten wat jou en je lichaam echt ten goede komt. Olympisch medaillewinnaar en voedingswetenschapper Evi Van Acker neemt je mee naar de basis en legt de impact van voeding op je gezondheid uit. Ze wijst op het belang van voedingslabels en portiegroottes en geeft je tips om gezondere keuzes te maken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Evi Van Acker

Wat klanten zeggen over
Evi Van Acker

Sprekers zoals Evi Van Acker

Evi Van Acker boeken?