Steve Janssen

Honkbalcoach en voormalig speler

Voormalig catcher Steve Janssen debuteerde op vijftienjarige leeftijd in de Belgisch Nationaal Honkbal Team. Steve had al snel door dat zijn toekomst in het coachen lag en ging op vroege leeftijd als hoofdcoach aan de slag bij verschillende internationale clubs. Als pitching coach bij het Nederlands Honkbalteam werd hij vier keer Europees Kampioen, Wereldkampioen en in 2004 nam hij met het team deel aan de Olympische Spelen in Athene. Zijn succes werd in 2017 beloond, hij won de ‘Coach of the Year Award’ van de Europese honkbalbond CEB.

Voormalig catcher Steve Janssen debuteerde op vijftienjarige leeftijd in de Belgisch Nationaal Honkbal Team. Steve had al snel door dat zijn toekomst in het coachen lag en ging op vroege leeftijd als hoofdcoach aan de slag bij Brasschaat Braves, waar hij in 1999 landskampioen werd. Vanaf 2000 was hij werkzaam in Nederland bij Door Neptunus Tridents waarna hij vanaf 2003 werd opgenomen in de technische staf van het Nederlandse team als Pitching Coach. Met het Nederlandse team werd hij Europees Kampioen in 2003 en 2005 en nam in 2004 deel aan de OS in Athene. In 2007 werd Steve technisch directeur bij de Belgische honkbalbond, om vervolgens weer richting Nederland te trekken als hoofdcoach Sparta/Feyenoord & Neptunes waarmee hij in 2009 en 2010 Nederlands kampioen werd. In 2010 werd hij opnieuw Pitching coach van het Nederlands honkbalteam, waarmee hij in 2011 wereldkampioen werd. Sinds 2013 is hij coach van het Nederlands Honkbalteam waarmee hij in 2014 en 2016 Europees kampioen werd. Zijn succes werd in 2015 door de wereld honkbalbond erkend en hij mocht het eerste Europees All Star team te coachen tijdens ‘The Global Baseball Match’.  In februari 2017 won hij de ‘Coach of the Year Award’ van de Europese honkbalbond CEB. Op 1 januari 2019 ging hij opnieuw aan de slag als bondscoach, deze keer komt hij aan het roer te staan bij de Duitse nationale ploeg.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Steve Janssen inhuren als spreker?

Steve Janssen is inzetbaar voor presentaties op basis van interview over teamsamenstelling, individueel vs teambelang en innovatie. Daarnaast kan hij met zijn jarenlange ervaring als coach een honkbalclinic verzorgen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Steve Janssen

Wat klanten zeggen over
Steve Janssen

Sprekers zoals Steve Janssen

Steve Janssen boeken?