Stefaan Maene

Voormalig zwemmer en zwemcoach

Stefaan Maene is een voormalig zwemmer en momenteel actief als zwemcoach. In 1992 nam hij deel aan de OS in Barcelona en in 1995 won hij brons op de Wereldkampioenschappen. Uiteindelijk behoorde hij bij de top 3 World Ranking en brak hij 78 Belgische records, waarvan ééntje 25 jaar later nog steeds niet verbroken is! Momenteel coacht hij zwemmers en triatleten in België en ver buiten onze grenzen. Eind 2009 bracht hij het boek uit ‘100 meter tegenslag’.

Biografie

Stefaan Maene is een voormalig zwemmer en momenteel actief als zwemcoach. Hij leerde zwemmen op zevenjarige leeftijd en al snel had hij de zwemmicrobe te pakken. Hij begon wedstrijdjes te zwemmen en nadat hij zijn eerste medaille gewonnen had, heeft hij het zwemmen nooit meer losgelaten. Hij kreeg één grote droom, net zoals iedere atleet: de Olympische Spelen. Zijn droom kwam uit, want in 1992 nam hij deel aan de OS in Barcelona. Hij werd er vervolgens zevende in de finale van de 200m rugslag. De jaren nadien won hij nog de bronzen medaille op het wereld- en Europees kampioenschap in 1993 en 1995. Uiteindelijk behoorde hij bij de top 3 World Ranking en brak hij 78 Belgische records, waarvan ééntje 25 jaar later nog steeds niet verbroken is! Stefaan is een zwemmer in hart en nieren, want na zijn zwemcarrière kon hij het zwemmen niet meer loslaten. Momenteel coacht hij zwemmers en triatleten in België en ver buiten onze grenzen. Eind 2009 bracht hij het boek uit ‘100 meter tegenslag’.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Stefaan Maene inhuren als spreker?

Olympisch finalist Stefaan Maene is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van vraag en antwoord. Hij kan u de voor en nadelen vertellen over de lange en harde weg naar succes. Ook zwemworkshops behoren tot de mogelijkheden. Met zijn uitgebreide ervaring als profatleet en Head Coach van 2 clubs kan hij u veel bijleren van techniek, doelen stellen en goals bereiken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Stefaan Maene

Wat klanten zeggen over
Stefaan Maene

Sprekers zoals Stefaan Maene

Stefaan Maene boeken?