Ronald Gaastra

Voormalig zwemmer en coach Belgische zwemploeg

Ronald Gaastra heeft al een indrukwekkende carrière als sportcoach van topsporters achter de rug, waaronder Brigitte Becue, Frederik Deburghgraeve en Pieter Timmers. Ronald is een veelgevraagd coach en keynote spreker in de bedrijfswereld. Hij weet op een rustige doch krachtige manier zijn publiek te inspireren en te motiveren vanuit zijn expertise in de topsport.

Biografie

Ronald Gaastra is sinds 1982 werkzaam in de topsport. In 1982 begon hij als assistent-coach in ’s Hertogenbosch, waar Annemarie Verstappen in datzelfde jaar wereldkampioen werd. Daarna ging hij in 1989 naar Vlaanderen waar hij als technisch directeur met wereldtoppers als Frederik Deburghgraeve en Brigitte Becue samenwerkte. In 2005 stapte hij over naar de Antwerpse topsportclub BRABO, waar hij nog steeds succesvol bezig is. Hij behaalde zijn grootste successen met Frederik Deburghgraeve en Pieter Timmers. De zwemmers behaalden respectievelijk een gouden medaille in 1996 (Atlanta) op de 100 meter schoolslag en een zilveren medaille in 2016 (Rio) op het koninginnennummer van het zwemmen, de 100 meter vrije slag. Hij is hiermee de meest succesvolle coach in de Belgische Olympische geschiedenis. De golfsport is zijn grote passie en met name de mentale training hierbij en de toepasbaarheid daarvan. Niet alleen in de golf maar ook binnen andere sporten zijn zaken die hem als coach gevormd hebben.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ronald Gaastra inhuren als spreker?

De 5 stappen naar een Topprestatie
In deze keynote neemt Ronald je mee in zijn methodiek, die hij heeft toegepast als coach in sportwereld en die geleid heeft naar de topprestaties van de Olympische kampioenen. Of hoe je met een volledige omkadering, een strikte planning en goed management je elkeen naar een hoger niveau kan tillen.

Rust, Regelmaat en Ritme
Voor drukbezette managers en ondernemers is het bijna een vies woord: rust. Toch is het een van de drie belangrijke pijlers, naast ritme en regelmaat, die leiden naar succes. Wat houdt het juist in voor topsporters? En wat kun je hier uit meenemen naar de bedrijfswereld?

Coach to Win
Wat is het geheim van succes? Wat is de rol van een coach, en bij uitbreiding een leidinggevende, in het behalen van persoonlijke successen? Hoe werk je naar een doel toe dat in eerste instantie niet direct voor het grijpen ligt?
Ronald getuigt over zijn aanpak in het begeleiden van (top)sporters naar topprestaties, en legt op rustige manier uit hoe zijn no nonsense coaching geleid heeft tot uitermate hoge prestaties bij de atleten. Een inspiratie voor menig leidinggevende, alsof voor medewerkers zelf.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ronald Gaastra

Wat klanten zeggen over
Ronald Gaastra

Sprekers zoals Ronald Gaastra

Ronald Gaastra boeken?